Cate Blanchett egy paróka és egy pár zokni segítségével lett hiteles Bob Dylan, miközben Charlize Theron jól szórakozott azon, hogy műfogsorral képtelen csókolózni. Helena Bonham Carter hiába szereti a színpadias holmikat, napi négy óra a sminkszobában még neki is sok. Azt sajnos nem tudni, hogy a szakemberek mennyit dolgoztak Cameron Diazon és Halle Berryn, hogy úgy nézzenek ki, mintha nem lenne rajtuk smink. A legtöbb hírességnek mindenesetre bejött, hogy kevésbé bájos oldalukat is megmutatták a közönségnek.

Bár a hollywoodi sztárok igyekeznek mindig a legelőnyösebb oldalukat mutatni a kameráknak, előfordul, hogy ügyes lesifotósnak sikerül őket lekapnia smink nélkül, és így bebizonyosodik, hogy ők is csak ugyanolyan emberek, mint mi. A merészebbek pedig egy-egy izgalmas szerep kedvéért azt is bevállalják, hogy ügyes kezű maszkmesterek a felismerhetetlenségig elcsúfítsák őket.

Cameron Diaz - A John Malkovich menet

Az egykori modell Spike Jonze filmjében smink nélkül, egy szörnyen bozontos parókában látható. Sőt, még azt is bevállalta, hogy barna kontaktlencsét helyez be, pedig kék színű szeme az egyik védjegye. Az erőfeszítés megérte, hiszen nagyon jó kritikákat kapott. Diaz nemrég egyébként egyszer azt nyilatkozta, hogy gyakran érzi csúnyának magát, és ilyenkor különösen jól jön, ha nem kell kamera elé állnia, elég ha csupán a hangját kölcsönzi egy rajzfilmfigurának – írja a contactmusic.com. „Sokan úgy gondolják, hogy a színészek mindig csodásan érzik magukat. De képzeljék el, hogy milyen lehet közeli felvételeket készíteni csúnya bőrrel. Ezért szeretem Fionát szinkronizálni, olyan felszabadító érzés” - mondta el a színésznő, akinek problémás arcbőrét a smink nélküli képek is nem egyszer leleplezték már.

Cate Blanchett - I'm Not There - Bob Dylan életei

A legendás zenész életéről szóló filmben összesen hét színész alakította Bob Dylan-t, és Blanchett volt az egyetlen nő. Hogy minél jobban tudjon azonosulni szerepével, a híresség egy igen különös segédeszközt hívott segítségül. „Az egyik barátom a nadrágomba tolt egy zoknit, ez nagyjából segített abban, hogy úgy járjak, mint egy férfi. A férjem, Andrew nem akart a közelembe jönni, annyira visszataszítónak találta a dolgot" - mesélte Blanchett a Female Firstnek. Szerencsére ez az érzés nem volt tartós, nemrég ugyanis megszületett a színésznő harmadik gyermeke.

Charlize Theron – A rém

A színésznőnek kifizetődött, hogy kivételesen nem bájos pofiját mutatta meg a kameráknak. A maszkmestereknek bizonyára keményen meg kellett dolgozniuk azért, hogy egy igazi white trash sorozatgyilkost faragjanak a gyönyörű színésznőből. Bár az Aileen Wuornos történetet feldolgozó film meglehetősen tragikus és felkavaró, a forgatáson a színészek remekül mulattak, ugyanis egy leszbikus jelenet felvétele közben Theron műfogsora állandóan ki akart esni. "Egyszerűen képtelenek voltunk komoly arcot vágni. Ez volt a film forgatásának egyik legviccesebb napja" – mesélte a híresség.

Halle Berry – Gothika

A 41 éves színésznő a nyolcvanas években több szépségversenyre is benevezett. 1985-ben ő lett Miss Teen All-American, egy évvel később pedig Miss Ohio, az 1986-os Miss World versenyen pedig hatodik helyezést ért el. Halle Berry már ekkor eldöntötte, hogy előadóművész lesz belőle. Legtöbb filmjében természetesen kihasználták az előnyös adottságait, gondoljunk csak vissza a Halj meg máskor sokszor emlegetett jelenetére, amikor Halle Berry Ursula Andressre hajazva egy szexi fürdőruhában emelkedik ki a habokból, vagy a Catwoman szexi bőrszerkós címszereplőnőjére. A Gothikában és A szörnyek keringőjében azonban inkább színészi játékával próbálta elbűvölni a közönséget.

Helena Bonham Carter – A majmok bolygója

A színésznő férje újra vászonra vitte A majmok bolygója című filmet, amiben Helena Bonham Carter a női főszereplőt, vagyis Arit, a csimpánzt alakította. Bár a híresség hozzá van szokva a látványos jelmezekhez, a csimpánz külső egy igazi kihívás volt számára – írja a themakeupgallery.info. Naponta legalább négy órát ült a sminkszobában, ami azt jelentette, hogy éjjel kettőkor, illetve háromkor kelt fel. „A forgatás végére az idegeid teljesen felmondják a szolgálatot, és neheztelsz azokra a kollégákra, akiket nem kellett elmaszkírozni” – nyilatkozta a színésznő.

Michelle Pfeiffer – Csillagpor

A 2007-es filmben a színésznő egy gonosz boszorkány bőrébe bújt, aki az örök fiatalság és szépség titkát keresi. Pfeiffert természetesen alaposan el kellett maszkírozni a szerep kedvéért. „Kicsit kényelmetlenül éreztem magam. Nem tudtam, hogy az arckifejezéseim mennyire látszanak majd a maszkon keresztül. Persze fontos, hogy az ember mindig új kihívásokat keressen, egy teljesen új módját tanultam a színészetnek” – nyilatkozta Pfeiffer a BANG Showbiznek. Hozzátette, ő nem tudja, mi az örök ifjúság kulcsa, és nem is igazán kíváncsi rá.

Renée Zellweger – Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

A súlyingadozásairól és sikertelen kapcsolatairól híres énekesnő kétszer vállalta fel, hogy eljátssza a kicsit ügyetlen brit szingli, Bridget Jones szerepét. A színésznő a történetből fakadóan rengeteg kellemetlen, cikis helyzetbe kerül és viszonylag kevés alkalommal kell a legelőnyösebb oldalát mutatnia. Arról nem szól a fáma, hogy a jelmeztervezőknek, a maszkmestereknek és a fodrászoknak mennyi munkája volt Bridget Jones külsejének megalkotásával. Első blikkre úgy tűnik, nekik nem sok, a munka nagy részét Zellweger vállalta magára a plusz 15 kilós hízással.