Uhrin Benedeket az internet szabadította ki a palackból

2006.07.27. 11:44
Uhrin Benedek már nyolcvanhárom éves, de még mindig aktív, idén meg lehet győződni róla a Sziget Táncdalfesztivál sátrában, ahol előadja a Szállhatok a Föld körül című új számát.

Repülj velünk hát

Az öregkorára híressé vált Uhrin Benedek a Színes Bulvár Lapnak beszélt újbóli feltűnéséről. Uhrin elmondta, nagyon boldog, hogy ismét ekkora közönség elé állhat. Kifejezte sajnálkozását amiatt, hogy tavaly nem hívták meg fellépni. Ez fáj neki, azt mondja, emiatt idén már nem akkora izgalommal várja az előadást, mint két éve.

Uhrin Benedek a Szigeten fogja bemutatni új dalát, a Szállhatok a Föld körült, amit a világhálóról írt. Ugyan lapszemlében nem szoktunk szó szerint idézni, de Uhrin Benedek oly' szépen fogalmazta meg: az internet szabadította ki a palackból, tette a világháló első szupersztárjává, és ennek tiszteletére született ez a nóta.

Uh-rin, Bene-dek!

Tekintse meg Uhrin bácsit

A kegyetlen magyar valóság egyik legjobb megtestesítője, Uhrin Benedek nyilatkozata már ennél a résznél könnyeket fakasztott a Velvetből, de tovább olvasva sem kímélte érzékeny női szívünket. Elmondta, már gyerekkorában az akart lenni, ami most lett, és nagyon hosszú út vezette idáig. Elárulta, egyszer még fizetett is százezret egy kereskedelmi tévének, hogy felléphessen, a hírnevet mégis az internetnek köszönheti.

Uhrin a mai napig maga komponálja számait, és mostanra lelkiismeretesen felújította régi dalait, mert szégyellne a régi a változattal előállni. Uhrin hét dalának adott új köntöst, köztük a Rebekának és a Kis pataknak is.

A szeretetre méltó Benedek bácsi az új változatokat nem adja ki CD-n, szerinte az már nem éri meg. Koncertezni sem nagyon hívják már, és eddig jogdíj is csak az internetről érkezett hozzá - mondta el. Pedig minden fillér számít neki, hiszen egyedül neveli százszázalékosan rokkant fiát.

Köcsög lehúzás

Uhrin Benedek a bulvárlapnak elmondta, a tavalyelőtti százezer után idén csak ötvenezret kap a szigetes fellépésért. Úgy véli, a mögé beállított táncosnők fogják kapni a többi pénzt. Pedig Uhrin Benedek mögé nem kellenének csöcsös csajok, mert ő maga a szeretet.