horoszkóp

A bábok közt Árpa Attila volt a sztár

dns
2005.08.09. 10:54
Árpa Attila a vezetéknevével teleragasztott mezben jelenik meg a Sztárvár egyik epizódjában, ahol Molnár Anikó fogadja. Ezután a médiapunk a Velvetnek arról beszélt, a médiában megjelenő bizonyos embereket nem lenne fontos parodizálni, mert eleve önmaguk paródiái. A forgatásról jelentjük.

"Attila, gyere belém... izé beljebb" - csípjük el a mondatot, amellyel aMolnár Anikót alakító bábfigura üdvözli az érkező Árpa Attilát. A Viasat3 Sztárvár című műsorának őszi koncepciója szerint ugyanis hús-vér sztárvendégek látogatnak el a bábok otthonába, és erről azt az információt kapjuk a díszletek közt, ilyen még nem volt. A Muppet showra emlékeztetjük ekkor az illetőt, ahol Árpa helyett Cindy Crawford és egyéb ikonnak titulált személyek botladoztak Breki mellett, de máris csendre intenek a hangfelvétel miatt.

Árpa feliratok, ép agy a sisakban

Klikk a képre!

A forgatás első lépéseként a dialógusokat veszik fel Gát György producer egykori, stúdióvá alakított lakásának legkisebb helyiségében, ahonnan a kiszűrődő hangok közül kaptuk el az Irigy Hónaljmirigy színvonalához mérhető mondatot, miközben belebotlottunk egy földön fekvő sminkkofferba, melynek jelenlétére nem találtunk okot. "Persze, hogy nem a bábok miatt kell a festék, azok már komplettek, a sztárvendégeket sminkeljük" - magyarázta egy stábtag.

A vendég belépőruhája sincs készen egyelőre, hárman ragasztják tele "Árpa" felirattal a Budapesti Farkasok amerikaifutball-csapat mezét, amelyik csak azért nem annyira híres, mert Árpát néhány hónapja éppen anélkül fotózták a sportot, és csapatát népszerűsítendő. Annál többen látták viszont az ágyékához szorított sisakot, amelyet szintén feliratoznak a kellékesek, és amelyet a forgatáson a filmrendező-producer-színész-leleplezőkönyvíró- önjelölt médiapunk nem akart felvenni. "Azta, mennyi ütés nyoma van ezen, ezt kibírni ép aggyal" - mutat a sisakra egy fotós kolléga.

Rózsaszín papucs és fej Csernus mellett

A mez mellett a pulton kígyóuborka, vécékefe, kihűlt kávé és Vodka feliratú üveg vízzel, a szereplők fejét viselő bábszínészek az erkélyen pihennek, egyikük a sarokba térelválasztóként épített akvárium mögött fekszik. A kanapán ülő magas, szőke lány zöld térdzoknijának és magastalpú rózsaszín papucsának ízléslúgozó hatásán gondolkozunk, amikor megtudjuk, ő játssza Anikót. Erről a viseletről biztosan nem ismertünk volna rá, a feje pedig egyelőre egy emelettel lejjebb áll egy asztalon Dr. Csernus és Sebeők mellett.

Az őszi történet szerint az egykori Nagy ő is a bábokhoz költözik, csíkos pulóvert kötöget, miközben azt mondja: "le-si-fo-si", és akivel Ganxsta szívesen megosztaná az ágyát. Az Anikó-figura azonban nem tud hangzavarban kötni, és ezért a rántottába a reszelt sajt mellé váliumot is tesz. A lakótársak elalszanak, és nem nehéz kitalálni, miről álmodnak. Dr. Csernus analizál, a rapper pedig a következő szavakat skandálja: "Ha azt mondod, Kamcsatka, lerúglak".

Szőke Andrást kérték

Továbbra is a hangfelvételeket hallgatjuk, és közben felfedezzük Süsüt a sarokban, akivel a legtöbb gyerek fotóztatta magát a nyolcvanas években. "Nekem még fekete-fehér képem van róla, a színházban készült, az előadás után" - éledezik a nosztalgia a jelenlévő huszonévesek közt. A sárkánnyal az utóbbi napokban forgattak a Sztárvárban, Bodrogi Gyula ugyanis az első vendég volt, aki a műsorban bohóckodott. Árpa után pedig Szőke András következik, mert az ezzel kapcsolatban végzett közvélemény kutatás szerint a nézők ismerik, vicces figurának tartják, és kedvelik.

Nem volna fontos parodizálni

Galéria

"A producer megkeresett, hogy lenne-e kedvem szerepelni. Tulajdonképpen szívességből vállaltam" - kezdte kérdésünkre Árpa Attila az átállás szünetében, miután elismerte, korábban nem látott egy részt sem a sorozatból. "Ha nem szívességből vállalok médiaszereplést, akkor az a fő cél, hogy az adott terméket tudom-e népszerűsíteni" - folytatja, és a ruházatából úgy tűnik, ezúttal a sportág a termék, esetleg ő maga. "Nem, ezúttal nincs termék" - mondja, hozzátéve, legközelebb a gyerekeknek szánt 3D-s rajzfilmje kapcsán vállalja majd, hogy megjelenik a médiában.

"Persze van úgy, hogy nem saját érdekek vezérelnek, egyszer például rákos beteg gyerekek gyógyulása érdekében azt vállaltam, hogy Mikulásnak öltözöm, ilyenekről azonban nem ír a bulvársajtó" - mondja egykedvűen, majd visszatérünk a műsorra. Árpa ugyanis arról beszél, a médiában megjelenő bizonyos embereket nem lenne szükséges kiparodizálni, mert eleve önmaguk paródiái. Néhány évvel ezelőtt valószínűleg pont a hasonló kvalitású fiatalok tömeges jelentkezését fogadta lelkesen a villalakó szerepkörre.

Anikó és Havas

Ebben az időszakában ismerte meg Molnár Anikót is, akinek bábfigurájával újra találkozik, és ez a bohózat alapja. A forgatókönyv szerint Árpa egy készülő könyvéhez szeretné megfigyelni a sztárok hétköznapjait a házban, amelyet előzőleg természetesen bekameráztatott. "Én másképp tudom: az adásban nem én írok könyvet, hanem Havas Henrik" - helyesbített Árpa, és az ő verziója tűnik kézenfekvőbbnek. "Vége a szünetnek, most Attila és Kiszel Tünde jelenetét vesszük a nappaliban"- szólt egy hang, mire az Anikó mimikai izmait a monitor mögül irányító bábszínész kicseréli a távirányítót a Kiszel feliratúra, a volt Nagy Ő-t játszó színésznő megszabadul a papucsától, és mezítláb a pulthoz siet pizzázni.