Utasi Árpi nem kapta még meg a pénzét

2008.02.03. 12:10
Utasi Árpád, a Csillag születik című műsor győztese még mindig nem kapta havi egymilliós nyereményét. A fiú családjától a nyeremény hallatán megvonták a támogatásokat. Az RTL Klub szerint a bürokrácia késleltette az átutalást, de most már tényleg csak napok kérdése, mikor juthat Utasi a pénzéhez.

Utasi Árpád a tehetségkutató-műsorban tizenkétmillió forintot nyert, amit az RTL Klub tizenkét egyenlő részben tervez kifizetni, mintha fizetésként folyósítanák az összeget. A Csantavérről származó győztes mesemondó viszont még mindig nem kapta meg a járandósága első részletét.

Az Utasi-család a Borsnak mesélt a problémákról, amelyeket a kifizetés elmulasztása okoz. A gyerek anyja elmondta, a nyereményről értesülve a családtól megvonták a családtámogatást, ami az eddigi költségvetésük jelentős részét tette ki.

Klikk!

Az Utasi-család feje arról panaszkodott, hogy híre ment házvásárlási terveiknek, ezért rendszeresen megkörnyékezik őket a környékről olyan emberek, akik jóval a piaci ár fölött szeretnék eladni házukat.

A nyeremény késésére a műsort sugárzó RTL Klub részéről a programigazgató, Kolosi Péter válaszolt. Szerinte számos problémát kellett megoldaniuk, mire az utalásig eljutottak. A nehézségeket az okozta, hogy Utasi kiskorú, nem magyar állampolgár, ráadásul bankszámlája sem volt. Ezek miatt a csatornának hosszadalmas adó- és társadalombiztosítási, valamint számlanyitási ügyintézésbe kellett kezdenie.

A januári fizetést euróban végül január 31-én állítólag sikeresen elutalta a csatorna, ami a külföldi pénzügyi művelet miatt lassabban ér a számlára, mintha belföldre kellett volna fizetni. Kolosi biztosította a lapot afelől, hogy Utasiék a jövő héten már a pénzükhöz juthatnak.