horoszkóp

Vágó István fogyással készül a Milliomosra

2004.07.21. 09:03
Hétfőn indul újra az RTL Klub műveltségi vetélkedője, a Legyen Ön is Milliomos! A játékban várható pár újdonság, de a műsorvezető a régi - igaz, viszont jóval áramvonalasabb: Vágó István 12 kilót fogyott az új széria kedvéért. A műsorvezető azt is elárulta: a féléves szünetben új, Rolling Stones-feldolgozásokat tartalmazó lemezt készített a Favágókkal, ám lehet, hogy a nagyközönség ezt soha nem hallhatja, mert a dalok jogtulajdonosait elrettentik a szókimondó szövegek.
Vágó István a Velvet érdeklődésére szemérmeskedés nélkül megosztotta velünk fogyókúrájának motivációit: "Egy tévéműsort visszanézve szembesültem nagyméretű önmagammal, és visszataszítónak találtam a látványt". Emellett azt is elárulta, hogy kínosnak érezte volna a műsorokhoz kapott öltönykollekciót felvételről felvételre nagyobbra cserélni. A műsorvezető szorongató helyzetéből az Atkins-diéta segítségével talált kiutat, amelynek legfőbb szabálya a szénhidrátok mellőzése. "Ezzel csak az volt a bajom, hogy kevesebb szénhidrátot kellene bevinni, mint amennyit az ember lemozog - én viszont nullát mozgok." - fogalmazta meg nehézségeit a műsorvezető. Számára így az Atkins-diéta szigorúan csak húsból, zöldségből, gyümölcsből és sajtból állt, de a fáradozás kifizetődőnek bizonyult: a hétfőn újrainduló Milliomosban már egy 12 kilóval könnyebb Vágó Istvánt láthatunk majd a képernyőkön.

Nem emelik a tétet

Változatlan azonban az, hogy negyvenmilliót vihet haza a helyesen válaszoló játékos. Ez az összeg 11 millióval marad alatta a TV2 hasonló, Multimilliomos című játékának nyereményösszegénél, de Vágó István szerint az RTL nem tervezi, hogy a konkurens műsor miatt növelné a nyereményösszeget. "Szóba kerül néha, hogy emeljük-e mi is a tétet, de konkrét tervek egyelőre nincsenek" - mondta erről a Velvetnek. A nyereményösszegtől eltekintve a TV2 műsora jó pár hasonlóságot mutat a Milliomossal, de Vágó István ezt cseppet sem bánja: "Nekem csak jólesik, hogy annyi mindent vesznek át tőlünk.". A műsorvezető szerint ugyanakkor egy lényegi dologban eltér a két vetélkedő: "Szeretném látni, ahogy valaki elviszi ott az ötvenegymilliót!" - tamáskodik, majd hozzáteszi: "Nálunk már kétszer is sikerült egy-egy játékosnak hazavinni a húszmilliós nyereményt."

Nyaralás és lemezfelvétel

A tévénézők jó része berzenkedik az ellen a gyakorlat ellen, hogy az RTL valóságshow-ja újabb és újabb szériáinak indításakor mindig a Milliomos kerül le a műsorról. Vágó István azonban kiábrándítja a Velvet riporterét: "Elárulom, nem a Való Világ tehet róla: a világon mindenhol így van: nagyon koncentráltan adják, és aztán nagy szünetet tartanak, hogy ne fáradjon ki a műsor."

A műsorvezető azonban a hosszú szünetek alatt sem unatkozik, elmegy például nyaralni. "A tengerparti heverészés kifejezetten távol áll tőlem" - árulja el Vágó, miért pont a hűvös Skócia volt idei úticéljuk feleségével. Ennek kapcsán Liverpoolba is eljutottak, ahol Vágó ellátogathatott az akkori zenei élet egyik központjába, a Cavern Clubba, ahol a Beatles is rendszeresen fellépett.

A Velvet riportere kiesik

Persze Vágó István sem nyaral hónapokig, a fennmaradó időre ezért további elfoglaltságot talált magának: "stúdióban voltunk a Favágók nevű zenekarunkkal, mert nemsokára megjelenik egy nagylemezünk Rolling Stones feldolgozásokból" - árulja el a Velvetnek. A lemez címe Harmadik reccsenet lesz, emellett a fejlett asszociációs készségre alapozó "Favágók Rolling Stones Görbülő Csövek project" alcímmel is rendelkezik. A Velvet riportere szorgalmasan próbál asszociálni, de a "csöves erősítő?" választ a műsorvezető nem fogadja el: szerinte a játékosnak inkább a zenekar tagjai felett elszállt időre kellett volna gondolnia.

Vigyázat! Szókimondó szövegek!

A Velvet csúfosan leszerepelt játékosa ekkor már csak azt szeretné megtudni, mikorra várható a lemez, erre azonban Vágó István nem tud pontos választ adni. A lemez kiadása előtt ugyanis már csak egyetlen akadály tornyosul, a Stones-dalok jogtulajdonosainak engedélye, Vágó szerint azonban kétséges, megkapják-e. "Általában a szöveghű fordításokat szeretik, mi pedig ezektől eléggé eltértünk" - avat be bennünket a részletekbe. Vágó elmondása alapján úgy tűnik, fordításkor valóban a költői szabadság magas fokát érték el: bár Rolling Stones zenéje és szövegei nyilván forradalmian vakmerőek voltak a zenekar hatvanas évekbeli debütálásakor, azt senki sem sejthette, hogy ezek a dalok egy Favágók nevű zenekar 2004-es feldolgozásában a Viagráról vagy a vibrátorról szólnak majd.