Sebeők János összefoglalja e szép ünnep eszmetörténeti hátterét, Bíró Ica támogatásáról biztosítja a Valentin-napot, Uhrin Benedek az év minden napján bőkezű, Ganxsta Zolee pedig elmondja, hogy nem szereti az amerikaiakat.
A gondolkodó ajándékoz ugyan, de virágot nem vesz

"Szent Valentin a római katolikus egyház szentje, én mégis úgy gondolom, hogy az ünnep a világi boldogság, a pogány jókedv részét képezi. A farsangi ünnepkörhöz kapcsolódik, Bálint-napként korábban is számon tartották, bár ilyen konzumálttá csak az utóbbi tíz évben vált" - jelentette Sebeők János.

Az önmagát intellektuális macsóként aposztrofáló gondolkodó a Velvetnek elárulta, hogy ő ezt a napot a "szerelem ünnepének" tartja, nem vesz tehát ajándékot közeli hozzátartozóinak, csakis kedvesének. "A Valentin-nap számomra a szerelmesek ünnepe, a világi örömről, boldogságról szól" - fűzte hozzá.

A nőnap, mint mondta, "kevésbé ragadja meg", noha "nagy tisztelője a női nemnek". A továbbiakban a kérdésfelvetés szempontjából marginális, ám mégis közlésre érdemes gondolatait taglalta nőiség témakörben: "A nőiség egy állapot, ha akarjuk, ha nem. Ha valaki nőnek született, önmagában nem érték. Ha azonban valaki ezt az adottságot kitölti, értelmezi; mindenképp elismerést érdemel."

Sebeők János nem fog virágot vásárolni kedvesének, mert mint mondta, ez ütközik természetvédő elveivel. Inkább kreatív ajándékra készül, melynek személyes, üzenetértékű funkciója van.

A jövőm a jelenen alapszik

Bíró Ica támogatja a Valentin-napot, mert úgy gondolja, a szeretetet minden nap érdemes ünnepelni. Mint elmondta, neki a Valentin-nap is olyan, mint a karácsony, a szeretet ünnepe, amikor minden családtagját és barátját megköszönti, legalább sms-ben, mivel ő is nagyon szeret sms-t kapni. Úgy gondolja, minden sms egy gondolat. "Jelképes ajándékokat szoktam adni, egy csokiszívet vagy plüssállatot. A párommal, amíg még volt, tíz éven keresztül mindig együtt ünnepeltük a Valentin-napot, mert éppen egy Valentin-nap alkalmával jöttünk össze. Tulajdonképpen ez az első Bálint-nap, amit pár nélkül ünnepelek."

Kérdésünkre, hogy nem kellemetlen-e neki, hogy párjával, akivel már nincs együtt éppen február 14-én jöttek össze, azt mondta, hogy ő mindig előre néz. "A múlt miatt nem hagyom tönkretenni a jelenemet, ami a jövőmnek az alapja" - nyilatkozta az ex-modell.

Egész évben ajándékokat osztogat

"Nem szoktam foglalkozni a Valentin nappal" - mondta érdeklődésünkre Uhrin Benedek. "Én ugyanis folyamatosan ajándékozok: karácsonyra is adtam 200 darab kazettát a szegény gyerekeknek."

Mint megtudtuk, az örökifjú Sziget-sztár lépten-nyomon osztogatja relikviáit: ha valaki felismeri az utcán, biztosan kezébe nyom egy dedikált fotót, és annak is jutalom üti a markát, aki átadja a helyét a buszon. (A hír hallatán a Velvet egyik munkatársában is felderengett, hogy a fiók mélyén van egy névre szóló U.B. fotója.)

A Bálint-nap egyik legfőbb tartozéka a virág. A köztudottan kertészkedő polihisztor azonban cáfolta feltevésünket, miszerint a megnőtt keresletre való tekintettel virágokat nevelgetne Valentin-napra. Mint mondja, felhagyott hobbijával, elvégre már nyolcvan éves.

"Élni és élni hagyni, az egy jó mondás"

"Persze hogy ünnepelem, ünnepeljünk mindent, amit csak lehet" - válaszolta kérdésünkre Ganxsta Zolee rapper. Nem értek egyet azzal, hogy itthon ne lehetne Valentint ünnepelni, bár én se szeretem az amerikaiakat valami nagyon. De aki akarja, ünnepelje. Én azt vallom, hogy élni és élni hagyni, az egy jó mondás."

Zolee valami ajándékot is fog venni kedvesének Valentin-napra, hiszen - mint mondta - nem akkora suttyó ő, mint amekkorának látszik.