horoszkóp

A bíróságig gyűrűznek Vámosi Viktória karikái

2006.12.12. 20:38
Vámosi Viktória szeme karikásra sikeredett, nem ő vezeti a Topmodell döntőjét. Az utolsó adás nézettsége rekordot döntött. A modell menedzsere állítólag beperli a csatornát. A Viasat szerint mindent megtettek, hogy ne legyen a modell szeme karikás. Vámosi Viktória napok óta nem elérhető. A karikagate gyűrűzik tovább.

Egy nappal azután, hogy kiderült, Vámosi Viktória nem szerepel majd a < a href="//velvet.hu/celeb/vamosi1211/">Topmodell döntőjében, mint a zsűri elnöke és mint műsorvezető, a modellt képviselő Cinematrix Produkciós Kft. közleményben tudatta, ők szakítottak a csatornával, mert az adások minősége elmaradt mind a Tyra Banks nevével fémjelzett amerikai, mind az egyéb – többek között Heidi Klum által jegyzett német – mutációktól. Viktória mind személyesen, mind képviselői útján még a felvételek alatt többször jelezte felmerült kifogásait, amelyeket elismerve a gyártó többször ígéretet tett az utólagos korrigálásra”.

Mint azt korábbi cikkünkben említettük, a produkció nem korrigálta utólag a képeket, Vámosi Viktória megjelenését pedig nem találta megfelelőnek sem az érintett, sem a menedzsere. A Topmodell stábja azonban elégedett az adások színvonalával, korrekciót nem tartott szükségesnek.

Kérdésünkre, milyen minőségi problémák vetődtek fel, Hámori Barbara, a Viasat3 programigazgatója kijelentette, semmilyen: „Büszkék vagyunk a műsorra, minden kockája remek munka eredménye”. Szinte ugyanezt volt a válasz arra a kérdésünkre is, hogy tekinthető-e jó reklámnak a produkció számára az, hogy Vámosi Viktória távozása nagy publicitást kapott a sajtóban. „A televízió teljes mértékben elégedett a műsor eredményeivel.” A Velvet információi szerint a Topmodellt soha eddig nem nézték annyian, mint mielőtt kiderült Vámosi Viktória menesztése/felmondása.

Ismét a karikákról

A világítás kapcsán felvetődött vádra reagálva Árpa Attila producer elmondta, a hazai körülményekhez képest a maximumot sikerült kihozniuk a technikából. „Ha a produkciót Martin Scorsese rendezte volna, minden bizonnyal jobb világítást tudott volna biztosítani” – mondta a producer és kérdésünkre hozzátette, a műsor költségvetésének egészét a produkcióra fordították. Ezután Árpa ismét visszautalt az eredeti, kissé banális felvetésre, a Vámosi Viktória szeme alatti karikákra.

„Viktória és menedzsere kérésére biztosítottuk azt, hogy az ő arcát külön sminkes készítse ki a felvételekre. Ez esetenként több mint három órát vett igénybe. Amíg minden más szereplőt a zsűrizéskor tőle 15 centiméterre ülő Sipos Zita sminkelt. Ha annyira elégtelen lett volna a világítás, minden más zsűritag szeme karikás lett volna. Ha valaki megnézi az adásokat, látja, ez nem így van” – fejtette ki Árpa Attila.

Panasz a divatszakmából

A Cinematrix Produkció közleménye szerint a produkció nem tett eleget annak érdekében, hogy utólag korrigálják a hibákat, habár ők a kezdetektől fogva ezt kérték. „A színvonal javítására tett konstruktív erőfeszítéseink a továbbiakban is eredménytelennek bizonyultak. Sem a gyártó, sem Viasat részéről nem mutatkozott hajlandóság a problémák megoldására, utóbbi még a tárgyalásos rendezésétől is elzárkózott, bár jeleztük, hogy a sorozat elindultával mind a divatszakma, mind a közönség, mind a közreműködők közül számos további panasz is felmerült.”

A panaszokra reagálva a Viasat kitart amellett, hogy a produkció színvonala egyáltalán nem hagyott kívánnivalót maga után. „A jogtulajdonos CBS Paramount vezető producerének, sommás véleményét idézhetem: "a Topmodell franchise-unk egyik legszebben megcsinált darabja a magyar Topmodell". A műsort maga a jogtulajdonos olyan nagyra becsülte, hogy a legutóbbi Egyesült Államokbeli televíziós világvásárra (Natpe) készült CBS Paramountos showreelbe is bekerült a magyar sorozat egy klipje. A véleményünk, hogy a műsor, már csak a formátum- és jogtulajdonos szigorú előírásai miatt sem maradhat el színvonalában az eredetitől” – közölte Hámori Barbara programigazgató.

Ki mondott fel?

Vámosi Viktória és a produkció közti feszültség következő kérdése, vajon történt-e szerződésszegés akkor, amikor megállapodtak arról, a modell nem szerepel majd döntőben? Árpa Attila a korábbi cikkünkben elmondta, nem történt szerződésszegés, a két fél tizenkét adásban állapodott meg, a döntőről pedig akkor nem rendelkeztek.

A Cinematrix Produkció azonban másképp gondolkozik, mint az a közleményükből kiderül. „Mivel gyártó és Viasat3 2006. december 6-áig bizonyíthatóan több ponton is szerződésszegést követett el, valamint nem tudott semmilyen garanciát adni a döntő felvételeinek megfelelő színvonalára, Vámosi Viktória úgy döntött, lezárja az együttműködést a televízióval, és a topmodell nem adja nevét a műsorhoz.”

Válaszában a Viasat3 továbbra is azt állította, a csatorna kezdeményezte, hogy Vámosi Viktória ne vegyen részt a Topmodell döntőjében. „A szerződésben foglaltak teljesültek, a döntőre való szerződés csak további opcióként szerepelt. A Viasat3 december 10-én közölte, hogy nem kíván élni ezzel az opcióval”.

Árpa szerint nem volt anyagi vita

Árpa Attila másodszori megkeresésünkre azt állította, Vámosi Viktória és a produkció közt nem anyagi okokból mérgesedett el a viszony, a legtöbbekben ugyanis ez vetődik fel a sok helyen követhetetlen vádak és érvek miatt. „A szerződéseknek megfelelően a 12 adásért a szereplők időben, folyamatosan megkapják a juttatásukat, eddig sem voltak fizetési problémák” – mondta a producer.