Beckham elegánsabb George Clooneynál

2004.03.12. 16:07
Az amerikai Vanity Fair magazin szerkesztői - idén már 84. alkalommal - minden évben összeülnek, hogy eldöntsék, ki a világ húsz legjobban öltözött híressége. A zsűri által rangsorolt tíz férfi közül 2004-ben a leg-leg-leg címekben amúgy is bővelkedő David Beckham bizonyult a legstílusosabbnak, míg a hölgyeknél a női Jerry Springer állt fel a dobogó legfelső fokára.
A világ legdivatosabb női sztárjának ugyanis az amerikai háziasszonyok virtuális barátnőjét, a talk-showjával híressé vált Oprah Winfreyt szavazta meg a magazin, aki mellesleg most először került fel a legdivatosabb sztárokat rangsoroló listára. Az évente 150 millió dollárt kereső Oprah talán annak köszönheti mostani sikerét, hogy a divat terén mindig is két példaképét, Jackie Onassist és Coco Chanelt követte, valamint remek tervezőre talált Gianfranco Ferre személyében. Legutóbb is az ő ezüst kreációjában kápráztatta el az Oscar-gála vendégeit.

A műsorvezetőt korábban Mr. Blackwell, a divatkatasztrófák avatott krónikása is megdícsérte, aki idén 44. alkalommal ítélkezett a pocsékul öltözködő sztárok felett: Oprah a divattól való függetlenségéért kapott elismerést a senkit sem kímélő kritikustól.

Dohányzó modellanyuka a női Jerry Springer mögött

Tekintse meg képeinket!
A tíz legjobban öltözött hölgy között kapott helyet a Gyűrűk Ura című filmben is szereplő színésznő, Cate Blanchett, az Oscar-díjas író-rendező Sofia Coppola, a modell Kate Moss és Aerin Lauder Zinterhofer, az Estee Lauder alelnöke. A több mint harminc éves, már anyuka Kate Mosst a napokban egyébként a Glamour magazin is a világ legjobban öltözött női közé sorolta, ezen a listán Victoria Beckham a harmadik helyet csípte el, a feszes fenekéről híres Kylie Minogue pedig csak a 26.-on szerepel.

David Beckham, aki a japán iskoláslányok bugyijában is

divatot teremtett és akit nem egyszer kiáltottak ki a legtrendibb, a legszebb, a legérdekesebb, a legkeresettebb legnek, a legdivatosabb férfiak versenyében is óriási fölénnyel győzött. A Dolce & Gabbana focista múzsája olyan népszerű és nem utolsó sorban elegáns sztárokat utasított maga mögé, mint a törpedisznóval élő, még mindig nőtlen George Clooney, vagy a nőcsábász Jude Law, akit egykoron Nicole Kidmannel is hírbe hoztak. Jól öltözöttnek bizonyult az NBC televízió egyik műsorvezetője, Brian Williams, illetve a CNN-ből ismert Anderson Cooper is.

A Vanity Fair magazin először 1920-ban állított össze hasonló listát.