Az RTL Klub közéleti műsorának egyik legmarkánsabb arca (és hangja) többször is beismerte, csak azért ökörködött vasárnaponként Bajorékkal, hogy a gázsiból fedezni tudja fia angliai diplomáját. És Verebes Istvánnak bizony minden fillérre szüksége volt, a szintén rendező Zoltán taníttatása ugyanis kereken harmincmillió forintjába fájt apucinak.

Verebes István nemrég több helyen is azt nyilatkozta, csak azért vállalta el a Heti Hetest, hogy elő tudja teremteni a pénzt rendezői álmokat dédelgető gyermeke számára. Az RTL Klub megmondó műsora szerencsére meglehetősen jól fizetett. „A gázsi egyébként nagyon magas ahhoz képest, amennyi egy embernek az átlagfizetése. De sokkal kevesebb, mint amit képzelnek, és még kevesebb, mint amennyit a csatornának keres a műsor ” – nyilatkozta a jellegzetes orgánumú celeb a juj.hu-nak.

Más mérce

Bár a „bohóckodásból” származó pénz nagyon jól jött, a színész/rendező szerint felháborító, hogy ezzel a félvállról vett heherészéssel mennyivel többet lehet keresni, mint becsületes munkával. A Napkelte műsorvezetője ugyanis kiszámolta, hogy egy színházi darabba belefeccölt féléves munka honorálása körülbelül négy adással ér fel. „Általában Magyarországon minden más mércével folyik, ettől van ez a zűrzavar.”

Megtérült a befektetés

Úgy tűnik, hogy Verebes István nem hiába áldozta fel magát, fia ugyanis nemrég el kezdte forgatni első komoly filmjét, mely az Egy címet viseli. „Merem remélni, hogy a film jó lesz. Ezért nagyon sokat tettünk, én is. Egyáltalán nem volt biztos, hogy az a pénz, amit én beleöltem a diplomájába, az Magyarországon adott esetben hozammal bírhat” – nyilatkozta a rendező, aki az apai segítség ellenére reméli, hogy fia munkásságát nem az alapján fogják megítélni, hogy ő éppen mit tett, vagy mit nem.

A celebgyerekek sorsa

Verebes István szerint a sztárok gyermekeinek bizonyos esetekben könnyebb a dolguk, mint társaiknak, de ha tartós és a kritikusok által elismert sikereket akarnak elérni, akkor bizony nekik is le kell tenniük valamit az asztalra. „A fiam is nagyon megdolgozott azért, hogy az első nagyfilmjét elkészíthesse. Becsületesen dolgozott. A stábtól azt hallom, hogy nagyon jó hangulatban, emberséges hangnemben folyt a forgatás" – mondta Verebes, akinek lánya, Linda, szintén a papa nyomdokaiba lépett. Igaz, ő nem rendezőként, hanem színészként keresi a kenyerét.