Verebes filmet készít Anettkáról

2004.06.14. 10:17
Verebes István forgatókönyve alapján, fia rendezésében hamarosan dokumentumfilm készülhet Anettka űrutazásáról. A médiajelenség megtiszteltetésnek tartja, hogy Verebesék filmre akarják vinni "igaz történetét". A producer szerint Anettka közszolgálati téma.
Verebes István forgatókönyve alapján dokumentumfilm készül Anettka űrutazásáról. A színész-rendező a film rendezését fiára, Verebes Zoltánra bízta, a produceri feladatokat pedig Sándor Pál filmrendezőre. Az Anettkáról szóló dokumentumfilm-pályázatot a Hunnia Filmstúdió befogadta, és néhány héten belül kiderül, hogy megkapják-e az igényelt hárommillió forintot - írja a Mai Nap.

A vidéki lány története

"Verebes Zoltán filmrendező és apja, Verebes István írt egy dokumentumfilm-pályázatot, mely egy vidéki lány meglepő életútját dolgozza fel egy kis Nógrád megyei faluból indulva egészen a világűrig. Hamarosan eldől, kapunk-e rá pénzt, ha igen, akkor megcsináljuk a filmet"- erősítette meg az újság értesüléseit Sándor Pál.

A leendő producer szerint az elkészült filmet valamelyik országos televízió is bemutatja, mert ez abszolút közszolgálati téma. "Nem csak a téma fontos, de a főszereplő is vonzó. Kiderül, mit jelent ma a karrier, mit jelent a népszerűség, honnan hová lehet eljutni" - mondta Sándor Pál és hozzátette, egyelőre nem tudják mennyi lesz majd a film összköltségvetése.

Verebes fiát tehetségesnek tartják

Verebes István fia, Pater Sparow néven rendez a londoni filmakadémián, három kisfilmjével már szerepelt a Magyar Filmszemlén. "Nagyon drukkolok a kis Verebesnek, tehetséges fiatalembernek tartom. A mi alapítványunkhoz film-előkészítési pályázatot adtak be, június 30-a után kiderül, eredménnyel-e. Ha igen, az pár százezer forint a produkciónak, a kezdetekben ez is sokat jelenthet" - mondta a Mai Napnak Sós Mária filmrendező, a Filmjus Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Anettkának megtiszteltetés

Verebes István egyelőre nem akar nyilatkozni a filmmel kapcsolatban, és Anettka is igen szűkszavúan beszélt a produkcióról. "Ez nagy megtiszteltetés, Verebes Istvánnak titoktartást ígértem, de ha már kiszivárgott, elismerem, hogy létezik a terv" - mondta a Mai Napnak.