Iszonytató rettenet. Victoria Beckhamnek póthaja van. Az egykori Posh Spice egyenesen az orosz fegyházakból importáltat és ezt nem is tagadja. Magyar sztárjaink viszont titkolják, hogy legtöbbjüknek póthajuk van. Kivéve BB Lillát, akinek egy hajklinika szponzorálja a lemezét.
Egész cella a fején
Victoria Beckham még a kötélidegzetűeket is próbára teszi megdöbbentő nyilatkozataival és szerepléseivel. Volt már, hogy megújult hajviselete miatt Jézusnak nevezte férjét, egy partin pedig flamencónak nézte az orosz néptáncosok produkcióját, ám sorozatos blamázsai ellenére még mindig trendi csajnak számít a britek között.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy nyíltan vállalt hajfelvarrásával is divatot teremtett Nagy-Britanniában. Az angol fodrász-szalonokban az utóbbi időben nők tucatjai állnak sorban póthajért, csak hogy követhessék a már nem csak Victoria Beckham, de Kylie Minogue és Elle Macpherson által is diktált trendet.

Egész börtöncella lóg a szemekbe

A megújulást ígérő, akár háromezer dollárt is érő emberi tincsek azonban mély titkokat rejtenek, melyekről éppen Beckhamnének köszönhetően hullott le a lepel. A póthajakat a hírek szerint ugyanis egyenesen Oroszországból importálják a legmenőbb fodrászatokba, ráadásul előző tulajdonosaik többnyire orosz elítéltek és javítóintézetesetek voltak.

"A póthajam orosz fegyencek hajából készült. Egy egész börtöncella van a fejemen" - nyilatkozta a Times magazinnak a Spice Girl, aki mellesleg teljesen elégedett a nyersanyag minőségével. Eme meghökkentő vallomás hatására azonban mind Angliában, mind pedig Oroszországban nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, kamuzott-e Beckham neje.

Hajmaffia az orosz börtönökben

Az angol fodrászüzletek tulajai általában nem törődnek azzal, honnan származnak a levágott hajtincsek, számukra csak a minőség fontos. Korábban többnyire Indiából és Kínából rendelték a póthajakat, az utóbbi időben azonban megnőtt az igény az európai hajakra, ezért inkább Oroszországból és Ukrajnából importálják azokat, írja a Times. Állítólag azért, mert sokkal természetesebbnek hatnak a fehérbőrű brit nők fején.

Ezt a legtöbb menő fodrász be is vallja, azt azonban egyikük sem ismeri el, hogy klienseikre az egykor orosz fegyencek fejtetőihez tartozó hajakat varrják fel. Az oroszok szintúgy tagadnak, kivéve a Büntető Igazságszolgáltatási Reformokat Támogató Moszkvai Központ igazgató-helyettesét, Ljudmila Alpernt, aki szerint az orosz smasszerek hajmaffiába tömörülve kész üzletágat építettek ki a fegyenchajak eladásával, és a higiéniára hivatkozva kopaszra nyírják az elítélteket.

Mi van Bódi Gusztávné fején?

"Kevés magyar nőt áldott meg az ég igazán szép dús hajjal, ezért sokan kihasználják ezt a lehetőséget" - mondta a Velvetnek az egyik népszerű budapesti hajklinika tulajdonosa, akit a hajfelvarrásról és a póthajakról kérdeztünk. Az angolokhoz hasonlóan ez a fodrászat is európai hajként reklámozza az eladó emberi tincseket, de tulajdonosa sem tudja megmondani, hogy azok honnan származnak. Egyébként úgy véli, teljesen mindegy, kinek a fejéről jön le a haj, hiszen a felvarrás előtt minden tincset fertőtlenítenek. Beckhamné fegyenc-vallomásához pedig csak ennyit fűzött hozzá: "A mai világban semmi sincs kizárva".

BB-Lillát a hajklinika szponzorálja

A hajfelvarrás egyébként nálunk sem olcsó mulatság: 45 ezer és 200 ezer forint közötti összegért készítik el. Tartós megoldás, ráadásul a póthaj alatt lévő saját haj meg is erősödik, viszont két-három havonta karban kell tartani, szakmai nyelven ezt visszavarrásnak nevezik. A magyar nők mindezek ellenére bátran bevállalják, és nem egy híresség is megfordul egy-egy ilyen mesterséget űző hajklinikán. A hazai sztárok többsége azonban igen érzékeny a témát illetően, és Victoriával ellentétben nem dicsekednek póthajukkal. A Velvet tudomására mindössze két név jutott: a mulatós cigányzene csillagának, Bódi Gusztinak neje, Margit, illetve a Big Brother 2-ből ismert, egykor fonott hajú Lilla is megismerkedett már a módszerrel. Az utóbbi hölgy nekünk sem szégyellte bevallani, hogy póthajat hord. A haját ily módon dúsító fodrászat szponzorálja a készülő lemezét.