horoszkóp

Vilmos herceg a dugóban ragadt

2005.11.15. 12:43
Első munkanapján 50 perces késéssel kezdte karrierjét a brit trónörökös, mert más közemberekhez hasonlóan ő bedugult a reggeli csúcsforgalomba.

Alaposan elkésett első munkanapján a 23 éves Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezekben a hetekben éppen a való élettel próbál ismerkedni, és ennek részeként munkát vállalt az egyik legnagyobb brit befektetési banknál.

Vilmos, aki apja, Károly walesi herceg után a második a brit trónutódlási sorrendben, az HSBC bankcsoport befektetési részlegénél állt munkába a héten. A bank 44 emeletes felhőkarcolója a "második Citynek" nevezett új kelet-londoni irodanegyedben, a Docklandsben magasodik, 12 kilométerre a Clarence House-tól, Károly londoni rezidenciájától, ahol Vilmos is lakik. A fiatal herceg a keddi Daily Mirror beszámolója szerint fekete Volkswagen Golfjával két óra alatt tudta csak megtenni a távot, mivel az egykori kikötői negyedben épült irodaváros és a belső kerületek közötti Limehouse Link alagutat valamiért lezárták.

A dugóban mindenki egyenlő

A közlekedési dugó pedig demokratikus intézmény: Vilmos, aki rendőri kíséret nélkül autózott, ugyanúgy beragadt a mozdulatlan autósorba, mint jövendő alattvalói. A bankba végül a hivatalos 9 órás munkakezdés helyett 9.50-kor érkezett meg. A Mirror cikkéből nem derül ki, hogy a késést levonják-e a trónörökös béréből, de a brit lapnak a Clarence House egy bennfentese azt mondta: a herceget "rossz érzéssel töltötte el", hogy nem ért be időben a munkahelyére. "Nem az ő hibája volt azonban, nem azért késett el, mert nem kelt fel időben" - mentegette Vilmost a lojális alkalmazott.

A felrobbant metró sem kifogás

A londoni munkahelyeken mindazonáltal - legalábbis az egyszerű, hétköznapi alkalmazottak esetében - nem tartozik a legjobb kifogások közé a közlekedési dugó, ezt a főnökök általában nem szokták elfogadni a késés magyarázataként. Nemrégiben komoly botrányt kavart például, hogy az egyik londoni bank igazolatlan hiányzásként könyvelte el azon munkatársainak távollétét, akik a július 7-ei öngyilkos merényletsorozat utáni teljes közlekedési összeomlás miatt nem jutottak be munkahelyükre.

Sokoldalú előképzés birodalomirányításhoz

Az élettel való ismerkedése jegyében Vilmos már kipróbálta, hogyan kell egy gazdaságot eligazgatni, amikor a Derbyshire grófságbeli Chatsworth House farmján irányította néhány hétig a gazdálkodást. A herceg a jövő hónapban egy skót hegyi mentőcsapathoz csatlakozik, januárban pedig bevonul a brit hadsereg elit tisztképzőjébe, a sandhursti katonai akadémiára, ahol öccse, a 21 éves Harry is tanul.