'Hiányoztál, István!'

2004.06.07. 15:09
A Való Világ 3-at lezáró sajtótájékoztatón Stohl András nem jelent meg, így a villalakók Lilu vezényletével sorakoztak fel, az RTL Klub vezetése pedig beismerte: már hiányzik nekik Vágó István.
A kiválasztóhelyen még a pénteki buli szerpentinjei lógnak a lámpákról, a felforrósodott hangulat azonban egyelőre nem tér vissza, még a kivetítőn látható villalakók sem túl izgatottak. "Nézd, ez az egész csak akkor ér valamit, ha ki tudják használni ezt a lehetőséget, de ezek nem használnak ki semmit. Ezek már nem tudnak semmi újat mondani" - okítja társát egy várakozó. "Nézd meg" - bök a hatalmas kivetítőre - "ezek most futottak, és már a nevüket se tudom. Azt se tudom, ki az ott a Pandora mellett." "A Jenny" - mondja gyorsan a társa.

Fenekem a címlapon

#alt#
Miló és Marcsi
Jenny közben a köldökpiercingjét igazgatja a kivetítőn, jobbra tolja, majd balra, Pandora meg egy mélyre hasított pólóban a hasára bámul. Aztán végre a jól ismert zene, miközben bemutatják a VV3 legszebb pillanatait felidézni hivatott összeállítást. Lilu - nyomában Majkával - már-már sírásra görbülő szemmel, és összeszorított ajkakkal, mélyen meghatottan vonul a színpadra, megáll középen, és mélyet sóhajt a mikrofonba. Majd hamar rájön, hogy valami nem stimmel, és gyorsan lehúzza a blúzát, hogy kivillanjon a válla a póló alól.

"Nem hittük volna, hogy Miló nyer, ugye Majka?" - rebegi. "Nem" - válaszol a lakonikus ózdi hős.

A színen feltűnő Kolosi Péter programigazgató népmesei elemekkel átszőtt történetet ad elő egy 19 éves fiúról, aki elindult a világba és nem hitte volna senki sem, hogy idáig ér. Ő meg aztán végképp nem. Az újságírók ezután ismét húsz percig azt nézhetik, hogyan sminkelnek a való-lányok a fürdőben, majd egy újabb félórára az RTL Klub őszi műsorából szemezgethetünk. Megtudjuk, hogy lesz Survivor 2, lesz Kísértés egy paradicsomi szigeten, ahol az odautazó párok hiába gondolják, hogy szeretik egymást, mert nem is. És visszatér a legnépszerűbb vetélkedő is. "István, már nagyon hiányoztál!" - bólint Kolosi Péter az első sorban helyet foglaló Vágó István felé.

Miló beérett

Bejön végre Miló, aki Lilu szerint immár férfivá érett, bal lábán térdig feltűrt farmerral. Miló mindenkinek mindent megköszön, és egy zavaros, rövid történetet ad elő a kavicsokról, akik nem zavarják egymás, ellenben alkalmazkodnak, és így kinőhet mellettük az élet. Mondja ezt egy általa a Villában készített fotóra utalva, amelyen egy árva fűszál látható a kavicsrengetegben. A kavicsok nem akarják megváltoztatni egymást, és ezért jók. "Hát igen, valóban férfi lett belőle" - helyesel Majka.

#alt#
Lilu
Ezután következne a legizgalmasabb rész, a kérdezés, ám végül csak annyira futja, hogy egy jelenlévő megkérdezi Milótól, levédette-e már a fél-lábszáron feltűrt farmergatyát. Miló ódzkodik a kérdés megválaszolásától, így az érdeklődő Csernus dokis hanglejtéssel ismét rákérdez: igen, vagy nem? "Nem" - hangzik a szelíd válasz. Ezután egy újságíró az RTL Klub gazdasági hasznáról érdeklődik, őt azonban már szóra sem méltatják, mivel Lilu Stohl Bucis brutalitással véget vet a kérdezősködésnek. Stohl András egyébként sajnálatos módon végig nem jelent meg, bár azok után, hogy a Való Világ záró buliján állítólag minden újságírót melegebb éghajlatra küldött, ez nem is csodálható.

Családi program

A zárásként playbackelő Crystal száma alatt aztán kiderül, hogy a sminkelő lányok nem is olyan unalmasak, sőt élőben kifejezetten élénknek tűnnek. A villa előtti asztalt körülülő ex-villások készek arra, hogy válaszoljanak az érdeklődők kérdéseire, pár perc után azonban megelégelik az állófogadásba mélyedt vendégeket, és inkább bevonulnak a villába, szüleikkel fényképezkedni. Jenny a konyhapulton pózol hozzátartozójával, Pandora izgatottan mászkál, majd a VV 1-es Ágicával készíttet egy fotót. Segal ráparancsol Jennyre, hogy mosogasson, mire szegény lány annyira megijed, hogy kiejti kezéből a kést. Miló hamarjában megeteti Marcsit a villájával, majd ominózus farmerében sietősen elviharzik. "Do videnya!" - kiállt utána Leó, miközben Vágó István már másodszorra áll sorban a grillező előtt.