A brit trón öröklési sorrendjében második helyen álló herceg olyan kocsmában szórakozott önfeledten barátaival, ahol kábítószert is árulnak - írta hétfőn a londoni bulvársajtó.

A 23 éves Vilmos herceg számára balszerencsésen sült el első hétvégi kimenője a szigoráról híres Sandhurst-i katonai akadémiáról.

A haverja szívott

Azt nem látták, hogy Vilmos drogot fogyasztott volna, de vele egyidős barátja, Guy Pelly tanúk előtt szippantott egy marihuanás cigarettából - jelentette a Daily Mirror. A The Sun szerint a "The Tunnel House" (Alagútház) elnevezésű, Vilmos apjának, Károly hercegnek Highgrove-i földbirtoka közelében lévő kocsma "közismerten K-hely", vagyis olyan hely, ahol kokaint árulnak.

"Nem kétséges, hogy valaki megrendezte az egészet, mert így akart ártani nekünk, de főleg a hercegnek" - panaszkodott a riporterekre Guy, Vilmos barátja. Azt a marihuanás cigarettát, amivel őt tanúk látták, állítólag a táncparketten nyomta a kezébe egy csinos lány minden előzetes figyelmeztetés nélkül - mondta.

Vilmos a fertőben

Miközben Vilmos herceg barátnőjével, Kate Middletonnal és barátaival vodka és sör mellett szórakozott, addig néhány méterre tőlük dílerek kokaint, hasist és extasyt árultak.

A kocsma tulajdonosa visszautasította azokat a megállapításokat, amelyek szerint rendszeresen fogyasztanak kábítószert a vendégek, s azt mondta, hogyha valakit ilyesmin kapna, nyomban hívná a rendőrséget.

Botrányt hajhásztak

Vilmos herceg 21 éves öccsét, Harryt 2002-ben egy közeli kocsmában rajtakapták marihuána szívásán - emlékeztetett a The Sun című lap, így talán hasonló botrány leleplezését remélték a riporterek, akik szombaton Vilmos nyomába eredtek.

A herceg januárban kezdte tizenegy hónapos tiszti kiképzését a Sandhurst-i katonai akadémián. Öthetes alapkiképzés után ez volt az első kimenője. Az akadémia szabályzata szerint a kábítószerrel való visszaélés esetén elbocsátják az illetőt a tiszti iskoláról.