Vilmos herceg a nagyi házában csajozik

MTI
2004.04.01. 17:59
Az egyik brit bulvárlap szerint az ifjabbik brit trónörökös rátalált első igazi barátnőjére, akivel éppen most tölt gondtalan napokat a svájci Alpokban. A 11 milliós olvasótáborhoz eljutó The Sun exkluzív fotókkal gazdagon megrakott öt teljes újságoldalon tálalta csütörtöki számában Vilmos herceg és egyetemi évfolyamtársa, a szintén 21 éves Kate Middleton románcát.
Komolyra fordult az ifjabbik brit trónörökös, Vilmos herceg és barátnője, Kate Middleton kapcsolata. Az angol The Sun bulvárlap értesülései szerint a polgári családból származó Kate már Károly walesi herceggel, Vilmos apjával is találkozott, aki áldását adta a kapcsolatra. Vilmos és választottja állítólag korábban néhány titkos hétvégét töltött a trónörökösi nagymama, II. Erzsébet királynő balmorali rezidenciájának egyik félreeső vendégházában, jelenleg pedig a svájci Alpokban pihennek, amiről a The Sun exkluzív fotókkal gazdagon megrakott öt teljes újságoldalon számolt be.

Vilmos és Kate Middleton

Egy suliba járnak

A lap már tavaly is "összehozta" Vilmost és Kate Middletont, de akkor még csak híresztelések alapján, amelyeket nem sikerült megerősíttetni. A most közölt képriport azonban önmagáért beszél: a trónörökös és évfolyamtársa önfeledt egyetértésben síel Klosters síparadicsomának lejtőjén, amelynek aljáról közös ülőliften utaznak vissza a hegytetőre.

A beszámoló szerint Vilmos és Kate már három éve ismeri egymást, mindketten ugyanarra a művészettörténeti kurzusra járnak a skóciai St. Andrew's egyetemen. Kate Middleton szülei egy főleg játékokra szakosodott, igen sikeres csomagküldő vállalkozást visznek.

Kate Middleton
Károly herceg begurult

A Clarence House, Károly herceg hivatalos londoni rezidenciája a lap kérdésére nem fűzött megjegyzést a királyi románcról szóló beszámolóhoz, csütörtöki értesülések szerint azonban Károly indulatosan fogadta a képriport megjelenését, és ellenlépéseket fontolgat. Vilmos édesanyjának, Diana hercegnőnek a halála után ugyanis egyezség jött létre az udvar és a sajtó között arról, hogy az ifjú hercegeket - Vilmost és öccsét, Harryt - a bulvárlapok békén hagyják. Ez utóbbiak azonban egyre többször azzal érvelnek, hogy mindkét hercegfi már nagykorú, és a moratórium csak gyermekkoruk végéig szólt.

A brit alattvalók az elmúlt évek súlyos botrányai után mindenesetre valószínűleg örömmel fogadnak minden olyan beszámolót, amely végre valamilyen stabil párkapcsolatot ígér a királyi családban. II. Erzsébet négy gyermekének házassága közül három zajos válással végződött: a legnagyobb botrány éppen Károly és a tragikus sorsú Diana frigyének összeomlását kísérte.