Vilmos herceg nem önként szakított

MTI
2007.04.16. 14:35
A trónörökös szakított barátnőjével, ez biztos. A drámai esemény helyszíne már vitatott, a brit bulvárlapok más és más helyet jelölnek meg a hercegi románc utolsó felvonásaként.

Egyes értesülések szerint a svájci Alpokban, mások szerint jóval kevésbé romantikus körülmények közepette, egy parkolóban, mobiltelefonon ért véget Vilmos brit trónörökös és most már csak volt kedvese, Kate Middleton románca.

A The Sun szerint az Alpokban történt

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap, amely a hétvégén elsőként hozta a meghökkent alattvalók tudomására a sokak által már férj-feleségnek tekintett pár váratlan szakítását, hétfőn azt írta: Vilmos és Kate az egyik legelőkelőbb alpesi síparadicsomban, Zermattban vetett könnyes véget az öt éve tartó kapcsolatnak. A lap forrása szerint a trónörökös és barátnője között az is feszültséget szított, hogy Vilmos nagy társaságot toborzott a hegyvidéki üdülésre, miközben Kate szerette volna átbeszélni kettejük dolgát. Végül leültek megvitatni a jövőt, és órákig beszélgettek. Jóllehet senki nem tudja, mi is hangzott el, nagy biztonsággal kijelenthető, hogy mindketten mást akartak ettől a kapcsolattól - mondta a névtelen bennfentes.

A forrás szerint Vilmos túl fiatalnak érzi magát, és nem akarja feladni a hadseregbeli élet nyújtotta szabadságot, Kate azonban "kész volt megtenni a következő lépést". A lap idézett jólértesültjei szerint egyébként a repedések a románcon már az év elején látszottak. Kate a szüleivel együtt még ott volt Vilmos decemberi tisztavató ünnepségén Sandhurst katonai akadémiáján, de a királyi család hagyományos karácsonyi vacsorájára, amelyet az uralkodó és legközvetlenebb hozzátartozói évről évre Sandringham kastélyában költenek el, a hercegi barátnő - az ellenkező híresztelésekkel szemben - már nem kapott meghívást.

Kate Middleton és Vilmos

Kate a karácsonyt, az újévet és január 9-ei, 25. születésnapját is egyedül töltötte. Vilmos a későbbi hetekben is élte a fiatal katonatisztek szabad életét, miközben barátnője beszorult a lesipuskás fotósok által ostromgyűrűbe zárt londoni lakásába - áll a The Sun hétfői beszámolójában.

A Daily Mirror a parkolóra szavaz

A hétfői Daily Mirror értesülése szerint mindazonáltal kevésbé fennkölt módon zajlott le a szakítás. Ez a lap is úgy tudja, hogy a pár a húsvéti szünet alatt, "drámai" négyszemközti beszélgetésen döntött útjai különválásáról, ám Kate a Mirror forrásai szerint még bízott a békülésben. Múlt szerdán azonban az egyik divathálózat beszerzőjeként dolgozó fiatal nő munkahelyén mobiltelefon-hívást kapott; a kollégák csak arra figyeltek fel, hogy Kate fel-alá járkál a cég parkolójában, miközben mobilján beszél. Meglehetősen feszültnek tűnt, mint aki éppen veszekszik. Amikor a beszélgetés végén visszament az irodába, egy szót sem szólt, majd egész napra eltűnt, és azóta sem látták.

"Ha valaki kérdezi, hogy hol van, azt a választ kapja, hogy beteg, a nyilvántartásban azonban nincs betegszabadságra kiírva" - tájékoztatta a Mirrort az egyik kolléga, aki szerint "most már teljesen egyértelmű", hogy miről szólt az a telefonhívás. A lap egy bennfentes udvari forrása ugyanakkor cáfolta azt a hétvégi értesülést, hogy a kapcsolat sorsáról a királyi család húsvét előtti szűk körű tanácskozásán döntöttek volna.

A News of the World a királynőt idézi

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap - szintén udvari bennfenteseit idézve - azt írta: a windsori kastélyban tartott, tíz nappal ezelőtti családi tanácson Vilmos őszintén feltárta a románccal kapcsolatos aggodalmait. A 24 éves herceg állítólag kijelentette: Kate többet szeretne a kapcsolat jelenlegi szintjénél, ő azonban nem akarja szorosabban elkötelezni magát, és főleg nem akar még megnősülni, egyelőre kiválóan érzi magát a hadseregben.

A nagymama, vagyis II. Erzsébet királynő az értesülés szerint habozás nélkül azt tanácsolta unokájának, hogy "ne szaladjon bele semmi olyasmibe, amit később megbánna". A lap idézete szerint az uralkodó kijelentette, hogy "nem akarunk még egy Dianát" - ez egyenes utalás a brit monarchia történetének talán leghangosabb családi botrányára, vagyis Vilmos szülei, Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő 1996-ban lezajlott válási hercehurcájára, amely alapjaiban rengette meg a királyi házat.