horoszkóp

Haditudósítónak tanul a Viszkis

2006.07.28. 09:38
A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila szeptembertől kommunikáció szakra jár majd. 2010-es szabadulásakor már diplomás ember lesz, azután pedig haditudósító.

Ambrus Attila a sátoraljaújhelyi börtönben tölti 17 éves büntetését, de igyekszik hasznosan eltölteni az idejét: szeptemberből főiskolás lesz - írja a Blikk. A bankrablásért lecsukott egykori hokis a Déri János Kommunikációs Intézet hallgatója lesz, tanulmányait Dobray György filmrendező fizeti. Ambrust Sváby András, a kommunikációs szak igazgatója is tanítja majd, az egykori bankrabló terve pedig az, hogy diplomázás után haditudósítóként dolgozzon.

Megtervezi, mint a bankrablást

Erre történelmi- és nyelvtudásának gyarapításával készül, nyelvvizsgát tett románból, és mostanában nagy hadvezérek és történelmi személyek életrajzait olvassa. Barátja, Csala Zsuzsa szerint a Viszkis már háromszor kiolvasta a börtön könyvtárát, ezért most könyveket gyűjtenek neki. A színésznő rendszeresen látogatja a bankrabló kutyáját is, és úgy gondolja, ha Ambrus ennyire szereti az állatokat, biztos hogy rossz ember nem lehet.

A Viszkis eddig is tanulással töltötte idejét: börtönévei alatt kitűnőre érettségizett, jelenleg pedig kerámia-vizsgamunkáját készíti, és példás a magaviselete is. Ügyvédje, dr. Magyar György szerint mindezek mellett vakmerősége és fizikai állóképessége is alkalmassá teszik majd a haditudósítói munkára.