horoszkóp

VV Péter három évet kaphat

2006.03.29. 09:04
Hároméves börtönbüntetésre is ítélhetik a Való Világból ismert Szabó Pétert, amiért részegen, súlyos sérüléssel végződő balesetet okozott. A baleset február 12-én történt, az egykori villalakót hamarosan gyanúsítottként hallgatják ki, állítja a Blikk.

Február 12-én hajnalban mulatozás után vezette autóját a 26 éves Szabó Péter. A Szentendrei úton eltévesztette az irányt és a forgalommal szembe kanyarodott, majd Suzukijával frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő Opellal. Többen könnyebb sérüléseket szenvedtek, Szabó utasának, egy Nikolett nevű hölgynek azonban eltört az orra, melyet a rendőrség súlyos sérülésnek minősített.

Alkoholfogyasztás

A birkózó Szabó Péter a helyszínen ugyan tagadta, hogy fogyasztott volna alkoholt, ám a Blikk értesülései szerint a rendőrségi szonda mégis 1,35 ezrelék alkoholt talált a vérében. Szabót súlyos sérüléssel végződő, ittasan elkövetett balesetokozással gyanúsítja a rendőrség. Szabó később bevallotta, hogy valóban ivott, de az a baleset előtt jó néhány órával történt.

Szégyelli magát

A VV-lakót még nem hívták be kihallgatásra, a lapnak viszont elmondta, nem érti, miért minősítették Nikolett orrtörését súlyos sérülésnek (Mint mondta, jelenleg is jóban van a lánnyal.) Nagyon sajnálja a történteket és szégyelli magát, s bár nem vették el a jogosítványát, azóta nem vezet. Szabó Péterre akár három évig tartó szabadságvesztés várhat.

Öt üveg sör

Vas András igazságügyi orvos szakértő a Blikknek elmondta, ha valakinek a vérében ennyi alkoholt mérnek, annak két órával a vizsgálat előtt egy liter bort vagy három deci tömény szeszt, esetleg öt üveg sört kellett elfogyasztania.