Mark Wahlberg börtönélményeiről vall

2004.03.17. 16:23
A Boogie Nights sztárja csak kis híján kerülte el a bűnözővé válást, mikor 16 évesen megtapasztalta, milyen börtönbe kerülni. A benn töltött idő alatt volt ideje elgondolkodni, mit szeretne kezdeni az életével, és úgy tűnik, jól döntött.
A színész ezért nagy energiákat fektet egy megelőzési kampányba, amelyben problémás tinédzsereket szeretne jó útra téríteni - írja az Ananova. Wahlberg saját tapasztalatai alapján úgy véli, ha ezek a fiatalok börtönbe kerülnek, nagyon kevesen kerülhetik el, hogy ne "képzett bűnözőként" távozzanak onnan. A 32 éves sztár maga is átélhette a bezártságot, amikor 16 évesen börtönbe került, és úgy érzi, csak szerencse kérdése volt, hogy akkor megúszta a kiképzést, és hogy azóta is távol tudta magát tartani a balhéktól.

Saját börtönélmények a filmen

Wahlberg saját élményeiből kiindulva most egy olyan dokumentumfilmen dolgozik, amely hite szerint őszintén feltárja azokat a kegyetlen dolgokat, amelyeket a bebörtönzött fiatalok a felnőtt raboktól elszenvednek. A filmet producerként jegyzi és narrátorként a hangját is adja hozzá. A sztár reméli, hogy a filmet világszerte forgalmazzák majd, mert azt reméli, hogy saját története pozitív példaként állhat a fiatalok előtt és visszafordíhatja őket a bűnözővé válás útjáról.

A hiba a rendszerben van

"A börtönben töltött időszak nagyon nagy hatással voltak rám, és még most is nagyon sokban befolyásol." - állítja a börtönviselt filmsztár. "Nem kifogásokat keresek, elismerem, hogy tényleg vannak nagyon veszélyes kölykök. De a legfőbb hiba a rendszerben van, ami nem fordít elegendő időt arra, hogy minden egyes esetet egyénileg vizsgáljanak ki. "

A színész úgy érzi, hogy a legtöbb fiatal számára van lehetőség segítségre még mielőtt túl késő volna. "Én vagyok ennek a lehetőségnek az eleven példázata" - állítja a filmsztár.