horoszkóp

Illegális szerencsejáték sztárokkal

2006.09.08. 00:07
Pókerverseny-selejtezőn jártunk egy budapesti pinceklubban. Az esemény hemzsegett a sztároktól, akik velünk együtt fulladtak az unalomba. Egyszer még a joker is előkerült, holott annak semmi keresni valója, ha texas holdemet játszanak, márpedig azt játszottak.

Hogy a világ egyensúlya fennmaradjon, nem szeretnénk sok szép szófordulatot elpazarolni a szerda esti eseményre, ami az FHM-et hivatott promótálni pókerverseny keretein belül.

Férfias játékok

Galéria

Nagyban folyik az FHM férfimagazin pókerversenye, amire szép számban érkeztek a férfimagazin régi-új olvasói. Nagyrészt férfiak. Az első FHM-pókerbajnokság össznyereménye hárommillió forint értékű tárgyjutalom: irreálisan magas értékű órát, és irreálisan drága mobiltelefont lehet rajta nyerni.

Igen jó húzás volt az FHM részéről pókerversenyt hirdetni, hiszen a póker igen népszerű sportág. Mivel úgy lehetett jelentkezni, hogy kellett hozzá venni egy FHM-et, sok olyan jelentkezőről hallottunk, aki kizárólag ezért vett egyet a puncimagazinból, hogy indulhasson a főnyereményekért. Hímsoviniszta lap révén külön női és külön férfi kategóriákat indítottak, a nyeremények is mások.

Ettől a cikktől már nem fognak többen nevezni az FHM-pókerbajnokságra, de valamiért a magazin szerkesztői úgy gondolták, hogy csapnak egy kis hírverést, és elhívtak néhány sztárt, meghívtak pár újságírót. De ezen kívül se zene, se ingyen pia, se Korda Gyuri bácsi nem várt minket lent a Walhalla klubban, így az est nagy részében csak unatkozni lehetett.

Az ideg majdnem Sümegre vitt

Michelle Wild is volt

A szórakoztatásunkra kitalált a póker kicsit sem volt szórakoztató, mert nincs annál idegesítőbb, mint amikor nem szabályszerűen folynak a dolgok. Ami minket idegesített: egyszer az egyik játékosnál volt egy joker, pedig a texas holdemet nem jokerrel játsszák. Aztán az is rossz volt, hogy köztünk játszott egy kislány, aki még kilenc éves se volt. Ez nemcsak azért zavart, mert illegális, hanem azért, mert elképzeltük, milyen gyakorlott lesz, mire eléri nagykorúságát, és akkor nyerheti halomra a több millió dolláros díjazású versenyeket. A harmadik dolog az volt, hogy folyton súgtak egymásnak az asztal körül ülők. Az egyik játékvezetőt kérdeztük, hogy ezek nem szabálytalanságok-e, de szerinte ez itt a VIP részlegben barátságos játék volt csak.

Megóvhattuk volna a játékot, és ezt majdnem meg is tettük, csak közben a kivetítőn megpillantottuk, hogy a főnyeremény egy „Kényeztető hét Sümegen”, és ezért már nem érte volna meg keménykedni.

Nem jött be az überblöff

Majka elhozta a nőjét, Debreczeni Zitát, akivel közösen azt próbálták elhitetni az asztalnál ülőkkel, hogy Zita először játszik pókert. Ez a blöff nagyon hatékony lehet póker során, hiszen, az asztalnál ülő férfiak megsajnálják a törékeny nőt, és nem játszanak ellen olyan mérvű kegyetlenséggel, mintha egy szőrös, benga férfi lenne. Amiatt is gyanús volt, hogy Zita csak blöfföl, hogy most játszik először, mert már elég régóta jár Majkával, aki nagy pókeresnek tűnik, és nem tudjuk elképzelni, hogy egy nagy pókeres még sosem próbálta rávenni a csaját, hogy ő is játsszon. Ez egész egyszerűen életszerűtlen.

Seggrepacsi csak telefonon keresztül

A teremben végig kínos csend uralkodott, és amikor már végső unalmunkban nekikezdtük tekézni, akkor odajött egy udvarias úriember, és megkért, hogy hagyjuk abba. Ekkor viszont az erőművész Rippel fivérek egyik tagjának intim telefonbeszélgetését voltunk kénytelenek végighallgatni. „És amikor velem voltál, akkor jó volt neked?” – kérdezte a vonal másik végén lévő (vélhetően) nőtől. „Akkor jól van” – nyugtázta a másik fél válaszát követően. „Szétpaskolnám a seggedet, hallod?! Kocsival lemegyek, és szétpaskolom a seggedet…” – folytatta eztán. Na ennek hallatára már tényleg nem tudtuk hova forduljunk.

Majkát végül nem alázta meg senki

Majkával egyszer már pókereztünk együtt, ott ő lett a továbbjutó az asztalától, most viszont hamar kiesett. Lehet, hogy ő sem akart annyira Sümegre menni, de az is lehet, hogy úgy beszélték meg otthon, hogy bedobják a „kezdő vagyok” blöfföt Zitával, és együtt mindent visznek. De nem jött be, mindketten kiestek. A másik asztal agytrösztjei: Sebestyén Balázs és Noszály Sándor is hamar búcsúztak az asztaltól, de igazából ők csinálták jól. Mi egy darabig egy szemüveges kopasz úrnak szurkoltunk, hogy legalább az essen ki, aki minket kiejtett. Mivel ő csak a harmadik lett, így csupán két napig fogják kényeztetni Sümegen.

A komoly pókerverseny részvevői közül volt, aki sajnálta, hogy nem ültették be a versenyzők közé a sztárvendégeket, mert egyszer életében legalább megalázhatta volna Majkát. A Velvet pedig enyhén szólva túlreprezentálta az eseményt, két pókerfüggő kollegát is delegált, de egyikük hamarabb kiesett, mint a másik.

A legszórakoztatóbb ember OJ Sámson volt, aki a móka kedvéért skótszoknyába bújt. Néha fellibbentette az őt körülvevő lányok nagy örömére. Ő sem most kezdett pókerezni, ez látszik abból is, hogy kabalát hozott magának: egy XVI. Benedek pápa képével díszített kicsiny szelencét, amiben nem tubák volt, hanem egy rózsafűzér. De nem jöttek neki jó lapok. Sámson a móka végeztével (jól láthatóan ő is halálosan unatkozott) szólt asszonyának, hogy várja meg, amíg ő átveszi a nadrágját. A nő a rideg bőrkanapén ülve csendben megvárta. Csend volt. Csak a zsetonok kocogtak. A kieső celebritások hazakullogtak.