horoszkóp

Kanye West akár két év börtönt is kaphat

2009.03.20. 08:55
Kanye West tavaly szeptemberben verekedett össze néhány fotóssal a Los Angeles-i reptéren, ami után letartóztatták, de végül felmentették a vádpontok alól. Most újratárgyalják az ügyet, új vádpontokkal, ráadásul a TMZ is nyilvánosságra hozta a felvételeit, amin az látszik, hogy Kanye West és a menedzsere széttörik az oldal fotósainak a gépeit. A rapper akár két évet, a menedzser ötöt is kaphat, ha elítélik őket.

Március 18-án a Los Angeles-i városi bíróság elővette Kanye West tavalyi fotósverő ügyét, miután azt korábban a Los Angeles-i megyei bíróság tavaly már egyszer elvetette – írja az MTV. A rappert azért tartóztatták le 2008. szeptember 11-én, mert a Los Angeles-i reptéren menedzserével a TMZ munkatársainak fényképezőgépeit összetörték.

West és a menedzsere az új vádpontok értelmében, amik vandalizmus, testi sértés és nagy értékű lopás, több évi börtönt is kaphat a tárgyalás végén. A TMZ két munkatársát bántalmazták. West két és fél évet kaphat maximum, de a menedzser, Don Crowley akár ötöt is, mert mindkét fotóssal összebalhézott.

A TMZ nyilvánosságra hozta az incidensről készített felvételt, amin jól látszik, hogy a szürke pulóveres West és a pirosban lévő Crowley a földhöz csapnak egy-egy fényképezőgépet. A videón az nem teljesen világos, hogy West és Crowley miért próbálják egymás kezéből kitépni a fényképezőgépet. Miután összetörték a gépeket, Crowley az egészet rögzítő operatőrnél termett, hogy a kameráját szerezze meg, de közben megérkeztek a biztonsági őrök, akik véget vetettek az egésznek. A felvételt itt lehet megtekinteni.

West ügyvédje nem akarta kommentálni a döntést, miszerint újratárgyalják az ügyet.

A rapper éppen Hawaii-ra akart utazni, amikor összeakadtak a fotósokkal. West a szeptemberi eset után egy rövid blogbejegyzést közölt az egészről. „Nincs bajom a lesifotósokkal. Ez a fickó viszont nem volt jó fej. Most dolgoznom kell” – írta a rapper.

Kanye Westnek és Don Crowley-nak április 14-én kell majd megjelenniük a bíróságon.