Nem sokkal az után, hogy a Fresh zenekar szőke Andija a Playboy kedvéért dobta le a textilt, társa, Wiki is hasonló lépést tett. Az énekesnőt kétszer választották a legszexisebb nőnek, mégis a kritikák hagynak benne mélyebb nyomot.

"Természetesen nem ez volt az első felkérés erotikus fotósorozatra, de nem mindet fogadom el. Az elvem az, hogy teljesen meztelenül nem láthat senki az újságban. Nem szeretném, ha a mellem kint lenne az újságosstandon" - kezdte Wiki, a Fresh fele, aki nem sokkal az után mondott igent egy ajánlatra, hogy együttesbeli társa, Andi a Playboy kérésére dobta le a textilt.

Nehéz misszió, legszexisebb nő

Tekintse emg képeinket!
"Valójában ez egy nagyon nehéz munka. Reggel tíztől este tízig szinte megállás nélkül fotóztunk. El kellett engedjem magam úgy, hogy közben összepontosítok. Általában ha már klappol a ruha, jó lesz a póz, szépek a fények, akkor nem úgy áll a hajam, mint ahogy állnia kéne" - mondta Gyulai Viki, aki azt nem árulhatta el, melyik magazin számára készítették a fotókat, és azt sem, mikor jelennek meg. Annyit viszont hozzátett, a modellkedés a hobbija.

A Fresh tagját két egymást követő évben az FHM olvasóinak szavazatai alapján a legszexisebb nőnek választották. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy reggelente addig készülődöm, és csak úgy indulok otthonról, ha megfelelek annak a képnek, ami azokban él, akik rám szavaztak. Bár nem tudom, kik ők" - mondta az énekesnő, aki azt vallja, ezek az elismerések mindenképp hízelgőek. "A megfelelési vágy másképp jelentkezik bennem. Ha figyelem magam, leginkább abban változtam az elmúlt évekhez képest, hogy kicsit bizalmatlanabb, visszafogottabb lettem" - folytatta Wiki a szakmára utalva.

Irigység, lemez, spontán tánc

"A szakma alatt a popzenét és a médiát értem. Óvatosabb lettem velük. Azért, mert amikor az ember ismert lesz, óhatatlanul kap negatív visszajelzéseket, amelyek ha nem tudatosan is, de változtatnak a nyilvános viselkedésén. Andi például utánam évekkel csatlakozott a Fresh-hez, de rajta is megfigyeltem, hogy eleinte mindenkivel közvetlen volt, de aztán tartózkodóbb lett. Ennek talán az is lehet az oka, hogy az irigységgel nem tudunk mit kezdeni" - elmélkedett Gyulai Viki, akit a szűkebb értelemben vett szakmájáról is kérdeztünk, lévén tavaszra új nagylemezt készít az együttes.

"A hatodik lemezünk egy picit más lesz. A Tigrisdalt már lehet is hallani a rádiókban. A lemezfelvételek általában úgy zajlanak, hogy megkapjuk a dalokat, amelyekben változtathatunk, ha valami nem tetszik. Olyan még nem fordult elő, hogy abszolút ne tetsszen egy dal, de volt már, hogy mosolyogtunk a szövegén, majd kértük, módosítsunk egy kicsit" - avatott be az énekesnő, és elárulta, mielőtt stúdióba vonulnak, sűrűbben keresi fel az énektanárt, de táncórákat nem vesz.

"Hatszáz koreográfusunk volt már, de az alapokon túl nincs szükségünk komolyabb táncképzésre, mert a színpadon úgyis azt tesszük, amit a hangulatunk, és a helyzet diktál. Ebben spontánok vagyunk" - folytatta Gyulai Viki. A fellépéseket illetően januárban szünetel a csapat, a legtöbb koncertet tavasztól-őszig adják.

Összetolt asztalok, Kis Pista, diktafon

"Még mindig élvezem a koncertjeinket. Akkor viszont fanyalgok, amikor egy vidéki kis presszóba hívnak fellépni, ahol összetolt asztalokon, vagy dobozokon kellene koncertezni, és Kis Pista bácsi keveri a hangot, aki nem tudja, hova tegye be a zenei alapot. Ha a technikai feltételen adottak, akkor nagyon jól érezzük magunkat. Különösen inspirál, ha nagy tömeg előtt lépünk fel" - mondta Fresh Wiki, akinek a zenén túl is vannak céljai. De még nem tudja pontosan azokat.

"Magyar-kommunikáció szakos egyetemista vagyok, és az elektronikus médiára specializálódtam. A gyakorlati órákra interjúkat, riportokat készítek. Van, amikor az a csoportom feladata, hogy az utcán leszólítsunk embereket, és kis beszélgetéseket rögzítsünk diktafonnal. Azt ne kérdezd, konkrétan mit szeretnék kezdeni majd a diplomával. A valóság showk óta mindenki, aki csak egy percre is feltűnt már a képernyőn, azt mondja, a médiában akar dolgozni. Nem mondok ilyen elcsépelt mondatot, inkább remélem, ott találom meg majd a helyem" - mondta a Budapest Média Intézet hallgatója.

Gyulai Viktória, a Fresh-túlélő
Fresh Wiki 25 éves, szereti a mediterrán tengerpartot, a fotózásokat, hisz a szőke lány-barna lány együttesben, nem hisz a fiú-lány barátságban, és az FHM olvasói szerint szexisebb, mint Britney Spears. 1997-ben csatlakozik a már egy éve létező Fresh zenekarhoz, amelyből az egyik tag egy súlyos autóbaleset után lép ki. 2000-ben újfent átalakul a zenekar, amikor Andi- akiről Wiki így beszélt: elsősorban barátnők, másodsorban kolléganők - az együttes tagja lesz, de nem sokkal később duóvá csökken a létszám. Áprilisban jelenik meg a csapat hatodik lemeze.