Vilmos herceg kocsmában ünnepelt

2004.06.22. 15:25
Vilmos herceg egy eldugott vidéki kocsmában, meccsnézéssel töltötte huszonkettedik születésnapját, írta a The Sun angol bulvárlap. A herceg nem hiába drukkolt az angol csapatnak: a válogatott 4:2-re verte el a horvátokat a keddi Eb-meccsen. Vilmosnak ez az utolsó békés születésnapja, a médiával kötött egyezség alapján ugyanis ha elvégzi az egyetemet, szabad prédává válik az újságírók számára.
Vilmos herceg kedden ünnepelte 22. születésnapját, méghozzá nem akárhogyan, hanem egy hatalmas angol focigyőzelemmel. Vilmos, aki egy vidéki kocsmában mulatott, Wayne Rooney egészségére emelte a poharát, aki tegnap este két gólt is szerzett az angol válogatottnak - írja a The Sun című angol bulvárlap.

A trónörökös az angolok nemzeti jelképének számító, György-keresztes pulóvert viselt, mely az angol válogatott mezét is díszíti, és hatalmas "Rooney, Rooney" felkiáltásokkal ugrált a levegőbe, amikor a csatár a hálóba talált.

Az izgatott herceg vizipólós barátaival nézte meccset, egy Highgrove melletti faluban a Tunnel House pubban. A végső sípszó után öccse, Harry herceg hívta telefonon, aki éppen Afrikában, Botswanában tartózkodik. Szemtanúk szerint a trónörökös részletesen kitárgyalta öccsével az angol győzelmet - a meccset egyébként Angliában 30 millióan nézték.

Vége a védettségnek

A hercegnek ez volt az utolsó nyugodt születésnapja, hiszen eddig viszonylag békében élhette életét, és folytathatta tanulmányait, jövőre azonban minden másképp lesz. Vilmos és a királyi udvar ugyanis - Diana halála után - egyezséget kötött a sajtóval, hogy amíg be nem fejezi egyetemi tanulmányait nem leselkedhetnek utána, és magánéletét tiszteletben kell tartaniuk. A média azonban cserébe elvárta, hogy a királyi udvar hivatalos, a sajtó számára is nyitott ünnepségeket szervezzen, ahol szabadon lehet fényképezni, csak így tudják ugyanis kielégíteni a közönség igényeit.

Ez az egyezség eddig jól működött, a sajtó megelégedett a hivatalos fotókkal, és visszautasította a Vilmosról készült lesifotókat. Úgy gondolják azonban, Vilmos most már felnőtt, így nem szorul az udvar védelmére - írja a Daily Times. Erre hivatkozva egyre több bulvárlap közöl információkat Vilmos herceg magánéletéről, legutóbb például a The Sun hozott le olyan képeket, amelyeken Vilmos herceg meghitt kapcsolatban látható egyik évfolyamtársnőjéval. A királyi udvar azonban ezt egyáltalán nem nézte jó szemmel, és kijelentette, hogy a The Sun újságírói ezentúl nem kívánatosak a királyi rendezvényeken. Williamnak azonban ez az utolsó nyara, jövőre végez, és végleg szabad préda lesz a sajtó számára.

Mindenki őt akarja

Vilmos jelenleg talán a világ legáhítottabb agglegénye, ami nem csoda, hiszen hatalmas vagyon várományosa, és apjával ellentétben jóképű is. Vilmos azonban nincs elragadtatva királyi kötelezettségeitől, hiszen az azt jelenti, hogy sosem bújhat el a média árgus szemei elől, márpedig a minden oka megvan arra, hogy utálja a médiát. Anyja, Diana hercegnő ugyanis éppen a fotósok elől akart elmenekülni, amikor 1997 augusztusában halálos autóbalesetet szenvedett.

Ráadásul a család és Diana közeli barátai sok kétes és hamis hírt szivárogtattak ki a médiának Diana állítólagos szeretőiről, valamint arról, miszerint Diana arra gyanakodott, férje meg akarja ölni, hogy végre feleségül vehesse gyerekkori szerelmét, Camillát.

Vilmos többször is hangoztatta, hogy gyűlöli a médiát, de minden hiába, már csak egy évig élvez védettséget hiszen jövőre végez a skóciai St. Andrew's Egyetemen.