horoszkóp

Harry herceg butább a bátyjánál

2005.11.08. 09:38
A hadsereg intelligenciatesztje szerint Vilmos herceg kétszer intelligensebb öccsénél, Harrynál. Ez szerencsés fordulat, tekintve, hogy kettejük közül mégiscsak ő a trónörökös.

A 23 éves Vilmos hetven százalékos eredménnyel teljesítette a Sandhurst katonai akadémia éves tesztjét, és ezzel elkápráztatta oktatóit, akik egyébként is "atletikus felépítésű, rendezett és nagyon értelmes" diákként jellemezték. 21 éves öccse, Harry azonban ugyanezt a tesztet tavaly mindössze negyven százalékra teljesítette - a szakértők szerint a debilitás határa a tíz százalék.

Vilmos tanárai szerint nagyon jó vezetői képességekkel is rendelkezik, és eredményeivel eddig is mindig felülmúlta öccsét. Etonban három A-szintű minősítést ért el, az egyetemen pedig 2:1 fokozatot. Harry ezzel szemben Etonban a mezőny alján végzett, és csak két A-szintű vizsgát sikerült letennie.

Ő a jobb választás

A Sandhurst egyik tanára a The Sun szerint egyenesen úgy nyilatkozott: "A két királyi herceg közül kétségkívül Vilmos az okosabb. De a tanárok sem gondolták, hogy ilyen jó eredményekkel végez majd. Mindenkit teljesen megdöbbentett, hogy ezzel az eredménnyel az akadémia szinte az akadémia legjobbja lett. A végeredmény különösen meglepő Harry eredményéhez képest, aki, hát... nem annyira erős szellemi téren".

Az akadémia a teszttel a növendékek általános tudásszintjét, intelligenciáját és rendszerezőképességeit vizsgálja. A vizsgázók emellett kiselőadással kellett készüljenek, és csoportos vitákban vettek részt.