horoszkóp

Winkler pert nyert a Színes Bulvár Lap ellen

hh
2006.04.07. 21:14
Örömteli nap virradt pénteken Winkler Róbertre, az autós újságírás egyik ámokfutójára: pert nyert a Színes Bulvár Lap ellen. Winkler személyiségi jogai sárba tiprása miatt perelte a lapot, és az így nyert százötvenezer forintot ezúttal is jótékony célra, egy állatmenhelynek ajánlja fel.

Ismét egy jelentõsebb összeg, százötvenezer forint üti a Fehérkereszt Állatvédõ Liga nélkülözõ kutyáinak mancsát Winkler Róbert jóvoltából. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Winkler beperelte a Story magazint, mert az valótlanságokat állított róla, de peren kívül megegyeztek egy százhúszezres kártérítésben, amit Winkler egy kutyamenhelynek ajánlott fel. A cikkben Winkler említette, hogy egyidejûleg egy másik, nagyon hasonló per is fut, bár Winklernek akkor hirtelen nem ugrott be a másik bulvárlap neve. Most már tudja, hogy a Színes Bulvár Lap volt az, és most már a Színes Bulvár Lap is tudja, hogy nem szabad összevissza irkálni mindenfélét róla.

Winkler exkluzív beszámolójából megtudhatjuk a tárgyalás részleteit.

Exkluzív beszámoló

#alt#
Winkler és Morzsa kutya

"Ahhoz képest, hogy sikerrel megegyeztünk a Story magazinnal - kezdi -, hogy fizetnek a Fehérkereszt Állatvédõ Ligának, amiért hülyeségeket írnak rólam egy tavaly augusztusi cikkükben, idén január 2-án a Színes Bulvár Lap megírta, hogy "Veronika kibékült Winklerrel. Mintegy kontextusba ágyazásként közölték azt a hülye történetet a Kleopátra ház medencéje mellett történt ismerkedésrõl, ami már egyszer 120 ezrébe fájt a Storynak."

Ekkor lép be a történetbe az Index ügyvédje, Bodolai László, aki olyan sztárokat védett már, mint Winkler Róbert vagy Para-Kovács Imre, de maga is népszerű szerzője a lapnak.

"Tegnap szólt Bodi, hogy el ne felejtsem, ma tárgyalás van. Mivel a közelben lakik, megállapodtunk, hogy átsétálok hozzá, aztán egy autóval megyünk. Fél kilenc? »Gyere inkább negyedre, mert talárt kell bérelnem« - így Bodi. Király volt, elõször bementünk a talárért az Ügyvédi Kamarához, ahol egy bácsi adja bérbe 400 forintért. Ki van írva, hogy ha esetleg nem lenne bent, érdeklõdjenek az irattárban, mert ott is dolgozik. Aláírás: taláros/irattáros. De bent volt a bácsi, aki láthatólag nagy becsben tartja Bodit, Bodolai doktor így, Bodolai doktor úgy, parancsoljon" - részletezi a történetet.

"Ne hagyd abba, Robi!" - mondtuk neki ekkor, és ettõl még inkább belelendült a mesélésbe.

Budapesti Petrocelli

"Aztán bementünk a bíróságra. Egy kedves bírónõ vezette a tárgyalást, igazi basic Petrocelli volt. Bodi talárban, õrület, az alperes képviseletében csak az ügyvéd, összesen négyen voltunk a teremben.

Elõször el kellett magyaráznom, hogy a felperes Kulcsár Szabolcs és a cikkben szereplõ Winkler is én vagyok, mert a bírónõ nem nagy tévénézõ. Aztán volt valami iratismertetés, vagy mi. Majd elmondtam, miért gáz szerintem, hogy ilyesmiket írnak, és milyen további szívásokhoz vezethetne, hogy nem engedélyezett, 2004-es fotóval illusztrálják vélt vagy valós szerelmi életemet. Meg hogy miért közlik a lakcímemet, ami ráadásul hülyeség is, hiszen nem laktam a Kleopátra házban, satöbbi, satöbbi."

A satöbbi alatt Winkler azt érti, hogy a sérelmezett cikkben azt állították, hogy kibékült szerelmével, Juga Veronikával, illetve hogy a Kleopátra-ház medencéjénél jöttek össze. De ne ragadjunk le itt, hallgassuk tovább Winkler részletes beszámóját.

"Bodi néha írt valami szaktanácsot egy papír hátuljára, de sajnos a macskakaparását még õ is alig tudja elolvasni. Aztán az alperes ügyvédje ravasz keresztkérdéseket tett fel. A kedvencem az volt, hogy akkor járok-e Juga Veronikával. Kérdõ pillantásomra reagálva a bírónõ azt mondta, nem kell válaszolnom. Végül abban maradtunk, hogy a cikk állítása, miszerint kibékültem vele, nem igaz, mert bár emberek összejönnek, szétmennek, aztán kibékülnek, aztán esetleg megint összejönnek meg szétmennek, én akkor éppen nem jöttem össze, békültem ki vagy vesztem össze a nevezettel."

Tanulság

Megköszönjük Szabolcsnak ezt az életszerû beszámolót, és végül még megkérdezzük, hogy milyen érzések maradtak benne az üggyel kapcsolatban.

"Még a parkolócédulánk se járt le, úgyhogy maximálisan elégedettek vagyunk a délelõttel - válaszolja. - Már csak a Fehérkereszt Állatvédõ Liga számlaszámát (K&H 10200830-32373006) kell átküldenünk a Színes Bulvár kiadójának, mert természetesen ezt is szegény árva kiskutyák javára ajánlom fel."

Újabb nemes gesztusnak lehetünk tanúi, Winkler újra példát mutatott, és kicsit visszaadta a hitünket abban, hogy a jó gyõzedelmeskedik, és a rossz elnyeri méltó büntetését.