Ómolnár Miklós sms-ben értesítette Winkler Róbertet, hogy hajlandó fizetni az állatmenhelynek, ha nem pereli be. Winkler a peren kívüli megállapodásról mesél, és megtudjuk, miért fontosak a kövér kutyák.

A totalcaros Winkler Róbert tavaly nyáron perelte be a Story magazint, amiért az személyiségi jogait sértő találgatásokat és engedély nélküli képeket közölt róla. A fejleményeket közvetlen közelről követhettük, mivel a szerkesztőségünk szomszédos gépsorán dolgozó műsorvezető szívesen megosztotta a Velvettel a részleteket, hogyan sikerült peren kívül megállapodnia az újsággal. Ezek szerint a Fehérkereszt Állatvédő Liga számlaszámára már meg is érkezett a százezer forint, amit a Totalcar főszerkesztője kárpótlásul követelt a Storytól a hülyeségekért cserébe.

Mi ez az egész?

Az előzményekről annyit kell tudni, hogy Winkler a Story tavaly augusztus eleji számában megjelent Miért titkolja szerelmét? című cikkében személyiségi jogait sértő találgatásokat és róla készült engedély nélküli képeket fedezett fel. Még aznap jogi lépéseket tett, amikor meglátta a róla és Juga Veronikáról szóló cikket. Az Index jogászával százötvenezer forintos kártérítést követeltek a laptól, amit a Fehérkereszt Állatvédő Liga kutyamenhelyének ajánlottak fel.

Winkler mesél

#alt#
Winkler és Morzsa kutya

Az általunk minden hibájával együtt hőn szeretett Winkler saját maga vall az ügy hátteréről, mert így élvezetesebb.

„Az első Velvet-cikk után csend volt, elég sokáig: nyilván azt hitték odaát, hogy csak viccelek, és ez a szokásos, sértődéses perrel fenyegetőzés. Aztán decemberben a Sanománál megkaphatták az értesítést, hogy a bíróság kitűzte a tárgyalást - azt hiszem, január 25-ére -, mert még aznap jött egy sms Ómolnár Miklóstól, amiben peren kívüli egyezséget ajánlott.”

Winkler ekkor tájékoztatta az őt képviselő Bodolai Lászlót, az Index jogászát a fejleményről. „Ő azt tanácsolta, hogy engedjek a százötvenezerből, mert az a peren kívüli egyezség lényege, hogy én is engedek. Nekem ez hülyeségnek tűnik, de vakon megbízom jogtanácsosomban, ezért százezerre csökkentettem az összeget, amire pereltem őket.”

Másik per is indult

„Bodolai doktornak, az Index jogászának amúgy is fantasztikus kaland felperesként megjelenni a bíróságon – mondja tovább Winkler. – Most egy napilapot perelünk, a neve nem jut eszembe, de majdnem ugyanazt a hülyeséget leírták, mint a Story, élen az uszodaparti ismerkedéssel, és ők is ezeréves fotókkal illusztrálták. Na jó, becsületükre legyen mondva, ők legalább eljöttek annak idején a Best of TotalCar című könyv bemutatójára, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy az ott készült, nagykabátos képeket bármely évszakra eső uborkaszezonban körbevagdossák és közöljék.”

Igazságszolgáltatás

Kérdésünkre, hogy mi fog történni azokkal a médiumokkal, akmelyek továbbra is packázni mernek, ezt válaszolta: „Packázni nyugodtan lehet, ez az ismert majmok sorsa, azt se állítom, hogy a magánélet szent. Csak hát bizonyítani is tudni kell. Mert különben két mongóliai horgászás között jön... Bodi!”

Winkler szerint nem az volt a baj, hogy rosszat írtak róla, hanem az, hogy hülyeséget. „Én azt szerettem volna, ha semmit sem írnak, így a helyreigazítás szóba se jöhetett, mert akkor az állítások és cáfolatok Németh Kristóf-i körében végezzük” – magyarázza, hogy miért ezt a módját választotta az igazságtételnek.

Aranyos kis kutyuskák

Végezetül azt meséli el Winkler, hogy miért éppen a Fehérkereszt Állatvédő Ligának adja a pénzt. „A Fehérkereszt menhelyén már jártam, és nagyon tetszettek a körülmények, ahogy ott a kutyákat tartották. A régebbi bentlakók látványosan kövérek voltak. Ha valakit érdekel, a számlaszámuk K&H 10200830-32373006. Viszont egy szóval se állítom, hogy ettől mindenkinek a Fehérkereszthez kell utalnia az egy százalékát, hiszen van egy csomó állatvédő szervezet. Például Érden is van egy jó menhely. Érdemes azért ellenőrizni, hogy hová küldjük az egy százalékot vagy egyéb adományt, mert gyanús szereplők is vannak a piacon. Olyat válasszunk, akikről vannak megfelelő referenciák.”

A Sanoma azóta elküldte a műsorvezetőnek az igazolást a százezer forint átutalásáról, és a Fehérkereszttől kapott is egy sms-t, hogy megérkezett a pénz.

Winkler végül kedves szavakkal zárja a történetet, és üzen a Storynak: „Ómolnár Miklósnak és csapatának további jó munkát kívánok, remélem, néha maguktól is támogatják majd az állatvédelmet. Jól is állna nekik; szép bundás kiskutyák, megható történetek.”