Miután házkutatást tartottak a párnál, a rendőrség letartóztatta Blake Fielder-Civilt egy korábbi ügy miatt. Fielder-Civil egy társával összevert egy csapost, akinek emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülései lettek. A házkutatás során pedig egy megvesztegetési ügyhöz keresett bizonyítékokat a rendőrség. A maximális kiszabható büntetés életfogytiglan.

"Bébi szeretlek!" - kiabálta Amy Winehouse, amikor a rendőrök csütörtök éjjel letartóztatták a férjét. Winehouse könyörgött a rendőröknek, hogy megbilincselt férjével mehessen, akit azért vittek el, mert kiderült, megpróbált lefizetni egy szemtanút, hogy ne tudjon ellene tanúskodni egy, a jövő héten induló perben.

Az angol jogban ez nagyon súlyos bűncselekménynek számít, ezért a maximális kiszabható büntetés az életfogytiglani börtön. Hozzá kell azonban tenni, hogy ilyen kihágásért tíz évnél többet eddig még nem kapott senki - írja a Daily Mail.

A 26 éves Fielder-Civilen kívül még három embert, egy 25 éves, egy 22 éves és egy 19 éves férfit tartóztattak le, a rendőrségi kihallgatásuk a mai napon volt, egyelőre egy észak-londoni rendőrkapitányságon tartják őket fogva. A rendőrség azt mondta, hogy még további letartóztatások várhatók az ügyben.

Összeverték a pultost

Fielder-Civil korábban egy társával Michael Brownnal annyira összevert egy pultost, James Kinget, hogy annak később fémlapokat kellett az arcába ültetni. Fielder-Civilék azt mondták Kingnek, hogy fizetnek neki 200 000 fontot (kb. 72 millió forint), ha a pultos visszavonja a feljelentését. Illetve azt is tervezték, hogy kiviszik Kinget az országból még az első meghallgatás előtt, hogy a vád összeomoljon - írja a Daily Record.

Néhány találkozás után sikerült rábeszélni a pultost, hogy fogadja el a pénzt a hallgatásáért. Az ügy ekkor kezdett el csak igazán bonyolódni, mert a lefizetést felvette egy biztonsági kamera. Néhány nappal később, október 29-én két férfi, Ant és Jay jelentkezett az angol újságoknál, hogy van egy felvételük arról, hogy Fielder-Civil éppen megvásárolja valaki hallgatását.

Fielder-Civil egy kocsmában mutogatta később a barátainak az általa készített mobiltelefonos videót, amin látható, hogy King eláll a vádtól. "2007. november 5. Én, James King minden külső nyomástól mentesen vissza szeretném vonni az összes olyan kijelentésemet, amiket Blake Fielder-Civil és Michael Brown letartóztatásával kapcsolatban tettem, az engem ért súlyos testi sértés miatt. Nem áll szándékomban bíróságra menni. Úgy vélem, a családom és a saját biztonságom érdekében ez a legjobb dolog, amit tehetek" - olvassa fel King a szöveget a rögzített videófelvételen.

Miközben Fielder-Civil és Brown azt tervezgették, hogy miként tartsák magukat távol az ügytől - Blake például el akart utazni egy-két hónapra -, valaki eljuttatott a rendőrséghez egy sor bizonyítékot, amiken keresztül Ant és Jay támadható lett.

Ant és Jay letartóztatása még tegnap megtörtént, mielőtt a rendőrök kiszálltak volna Winehouse lakásába házkutatást tartani, valamint letartóztatni Fielder-Civilt.

Winehouse nem érintett

Az énekesnő semmilyen olyan felvételen nem szerepel, ami összefüggésbe hozható a megvesztegetéssel. Az énekesnő lakásából egyébként több doboz cuccot is elvittek a rendőrök a házkutatás során.

Amy Winehouse apja, Mitch Winehouse, aki egyébként taxisofőr, nagyon bízik benne, hogy Fielder-Civilt egy időre rács mögé küldik, mert szerinte így lánya talán meg tud szabadulni drogproblémáitól. "Ha Blake-et lecsuknák súlyos testi sértésért, az lenne a legjobb dolog Amynek. El tudnánk küldeni rehabra" - mondta a lány apja.

Csoportos házkutatás

A letartóztatás előtt a rendőrség csütörtökön házkutatást tartott az énekesnő camdeni házában. A Femalefirst információi szerint a ház lakói – Winehouse és a férje, Blake Fielder-Civil – nem is voltak otthon a rendőrségi vizsgálat során.

„Megerősíthetjük, hogy a mostani rendőrségi akció egy folyamatban lévő nyomozás részét képezi” – mondta akkor sejtelmesen a lapnak az egyik, a helyszínen tartózkodó rendőr.

Winehouse egyik képviselője azt mondja, a házkutatásnak semmi köze az énekesnő drogos ügyeihez, amik miatt kis híján elbukta az amerikai vízumot: „Egy dolgot tudok csak mondani, hogy ennek semmi köze a drogokhoz, és, hogy Amy jól van, nem tartóztatták le és nem vádolták meg semmivel.”.