horoszkóp

Amy Winehouse óvadékért szabadult

2007.12.19. 14:46
Amy Winehouse az idézésnek megfelelően kedden megjelent a rendőrségen, ahol rögtön le is tartóztatták. Vádat nem emeltek ellene, úgyhogy végül óvadék ellenében szabadulhatott.

Ma reggel arról adtak hírt a lapok, hogy Amy Winehouse a tegnapi nap folyamán besétált a shoreditchi rendőrkapitányságra Londonban, és azt kérte, hallgassák ki. Winehouse azt mondta, akadályoztatja a nyomozást, ezért akarja, hogy eljárást indítsanak ellene. A nyomozás akadályoztatása az angolszász jogban igen súlyos bűncselekmény, akár életfogytiglan is járhat érte.

Az angol jogban az az eljárás, hogy kihallgatás csak letartóztatás után következhet, ezért Winehouse-t letartóztatták. Azonban végül nem vádolták meg semmivel. "Egy 24 éves nőt óvadék ellenében elengedtek egy észak-londoni rendőrkapitányságról, de márciusban a további nyomozati vizsgálatok elvégzése után újra meg kell jelennie" - nyilatkozta a rendőrség egyik képviselője.

"Megerősíthetem, hogy önkéntesen bement kihallgatásra, majd letartóztatták, ahogy ez a szokás az Egyesült Királyságban. Nem vádolták meg semmivel sem" - mondta el Winehouse képviselője a Us Weeklynek.

A News of The World tegnap azt állította, Winehouse és a férje olyan megállapodást kötöttek, miszerint mindketten öngyilkosok lesznek, ha valamelyikük hosszabb időre rács mögé kerül. A Us Weekly egy forrása ezt a történetet viszont cáfolta: "Ez egy régi sztori, amit időről időre előszednek, kicsit megváltoztatnak, de egyáltalán nem igaz".

Mielőtt Amy Winehouse, aki férjének eddig háromszázezer font perköltséget fizetett már ki, elment volna a rendőrségre, ahol DNS-mintát és ujjlenyomatot vettek tőle, otthon őrjöngött egy sort - írja a Daily Mail. Az énekesnő sikoltozott és zokogott a lakásában. Végül kihívta a pszichiátereit és az ügyvédeit.

Winehouse-t végül sikerült lenyugtatni annyira, hogy a több mint kétórás beszélgetést el tudja viselni a rendőrségen. Egyes beszámolók szerint a rendőröknek azt is mondták, hogy a rossz idegállapota miatt bánjanak vele óvatosan.