Amy Winehouse a teljes összeomlás szélén

2008.04.24. 20:51
Akár fél év börtön és több ezer font pénzbüntetés is várhat Amy Winehouse-ra, miután a tegnap estéje az otthoni iszogatásból az éjszakai őrületbe csapott át. Winehouse megvert két embert, egyiküket egyszerűen lefejelte, nem fizetett ki egy taxist, dohányzott egy boltban, elhagyta a kulcsait, ezért betört magához, megint az utcán füvezett, és kis híján összetörte az arcát egy lámpaoszlopon. Winehouse anyósa abban reménykedik, hogy amikor a fia kiszabadul a börtönből, elválik az egyre súlyosabb állapotba kerülő énekesnőtől.

Amy Winehouse legutóbbi ámokfutásának összefoglalása nem egyszerű feladat, annyi minden érdekes történt vele a londoni éjszakában április 24-re virradóra. Az este végeredménye egy rendőrségi kihallgatás, és rossz esetben fél év börtön és kétezer font (kb. 600 ezer forint) bírság.

Kocsmai harcos

Az este viszonylag nyugisan kezdődött a Daily Mail beszámolója szerint. Amy Winehouse és néhány barátja, többek között Pete Doherty zenekarának, a Babyshamblesnek a gitárosa, Mick Whitnall együtt iszogattak az énekesnő camdeni házában. Aztán este úgy döntöttek, a nyakukba veszik a várost, és elindultak kocsmázni. Fontos megjegyezni, hogy Winehouse az este folyamán valamikor átöltözött az egyik barátjánál és fehér atlétáját egy neccpólóra cserélte, de ennek az időpontja sajnos elveszett a rengeteg történés között.

Továbbra is a Daily Mail szerint este fél kilenc körül érkezett meg a társaság a The Good Mixer nevű kocsmába. Itt Winehouse-nak biliárdozni támadt kedve, de sajnos foglalt volt az asztal, és az éppen játszó zenész, Mustapha el Mounmi nem akarta abbahagyni a partiját, ezért Winehouse behúzott neki ököllel egy jó keményet. „Annyira dühös vagyok. Keményen behúzott, és nem üthettem vissza. Nő” – mesélte a marokkói zenész az eset után, akinek a pofontól fel is repedt a szája.

Egyre jobban esik szét

Winehouse végül biliárdozott egy sort, meg egy kicsit kúszott-mászott a bárban, lefotózták, ahogy a marihuánás cigarettát tart a kezében, majd hazament. Hajnali kettőkor aztán újra rájött a bulizhatnék, úgyhogy megint elindult otthonról. A lakásához közeli Bar Tokot kereste fel. A bárba az énekesnő egy férfival érkezett. „Teljesen kikelt magából, poharakat dobált és asztalokat borogatott. Amy azt kiabálta: „Legenda vagyok, küldjék ki ezeket az embereket! Drogozni akarok!”” – mesélte az eset egyik szemtanúja. Aztán a szemtanúk szerint Winehouse megcsókolta kísérőjét, majd háromnegyed három körül távoztak a bárból.

Az ismeretlen férfi a bár elől taxit hívott. Ebben a pillanatban Winehouse-nak valami beugorhatott, hogy valami nem stimmel, mert a beszámolók szerint azt hitte a fickóról, akivel volt, hogy molesztálni akarja, ezért lefejelte, majd beszállt a kiérkező taxiba.

Bajos hazajutás

A férfi feljelentést tett a rendőrségen, aminek a következménye a fél év börtön és pénzbírság lehet. A The Sun információi szerint Winehouse-ra letartóztatás vár. A taxis sem járt jól egyébként. A londoni taxiknál lehetőség van kialkudni egy árat a sofőrrel, Winehouse negyven fontban állapodott meg a férfival, de végül csak huszat volt hajlandó kifizetni. Útközben a háza előtt nem sokkal megállította a taxist, és kiszállt újságokat venni. A Femalefirst szerint a számlát végül a Winehouse háza előtt ácsorgó fotósok egyenlítették ki.

A boltban Winehouse vásárolt néhányat a másnapi újságokból, a tilos a dohányzás táblák ellenére rágyújtott az üzletben. Mikor távozott kis híján felkenődött egy lámpaoszlopra. Végül valahogy sikerült visszajutnia a taxiba.

A háza előtt még mindig nem ért véget a bizarr éjszaka. Az énekesnő nem találta kulcsait, így kénytelen volt magához betörni, hogy hazajusson. Némi segédletet igénybe véve sikerült felhajtania a garázsa ajtaját, amin keresztül a kísérőjének, aki a híradásokban eltűnt valahol a lefejelés és a bolt között, végül sikerült bejutnia, és beengedte az énekesnőt.

Az egyes lapok beszámolóiban van még néhány színes részlet, amiknek a valóságtartalma végképp megkérdőjelezhető, mivel az információt megjelentető lapon kívül máshol nem jelentek meg. Az ilyen színesítő elemek szerint Winehouse útközben hazafelé állítólag még egy harmadik embert is kis híján leütött, valamint a taxissal is üvöltözött egy sort.

Válást remélnek

Winehouse ezzel a mostani akcióval jó nehéz helyzetbe hozza börtönben ülő férjét, akit eddig is piszkáltak amiatt, hogy ki a felesége. Egyes források szerint ezzel nemcsak magát, de Blake-Fielder Civilt, a szerencsés férjet is alaposan megalázza.

„Majd jól kipécézik emiatt maguknak Blake-et a rabtársai. Teljesen irányíthatatlanná vált a viselkedése. Bolondot csinált magából, és remélem, a fiam elválik majd tőle” – mondta a Daily Mailnek Georgette Civil, Blake-Fielder Civil anyja.