Amerikai győztes és bénázó Merlini a World Top Model döntőjén

mm
2007.12.03. 11:45
A World Top Model 2007 győztese az Egyesült Államok versenyzője lett, az előre meghirdetett programmal szemben azonban nem Csősz Boglárka volt az est háziasszonya, mert ő összeveszett a szervezőkkel. A magyar sztárvilág nagyjait Talmácsi Gábor, Majka és David Merlini képviselte: a motorversenyző fáradtságról panaszkodott, a rapper utálta az egészet, a bűvész meg elbénázta a műsorszámát.

A Boscolo hotellánc budapesti ékkövében, a New York-palotában rendezték azt a nagyszabású modellversenyt, aminek a győztese egy 200.000 eurós modellszerződéssel gazdagodott. A World Top Model versenyre huszonnégy országból érkeztek a lányok, akik minden méretosztályt képviseltek. A műsort szemlélő sminkeseknek tetszett, hogy vannak nőies lányok, szerintük már nem elvárás a modelleknél, hogy csontsoványak legyenek. Ennek ellenére a versenyt a kifejezetten pehelysúlyú amerikai lány nyerte.

Az első tour megkezdése előtt - amikor a lányok fürdőruhában vonultak végig a szépségversenyekről jól ismert szalaggal a vállukon, ami néhány versenyzőről le is csúszott a feszes modelljárás miatt - Majkával beszélgettünk.

Majka szemmel láthatóan eléggé unta a Princess zenekar felvezető koncertjét, és úgy az egész helyzetet, amibe belekerült, ezért erről faggattuk. A rapper azonnal fontosnak tartotta leszögezni: ő Szorcsik Vikivel jött, mert Szorcsik úgy hívta meg, tehát csakis és kizárólag Szorcsik miatt van itt. Alkalomhoz illő öltözékként a tornacipő-farmernadrág párosítást érezte helyénvalónak, amit egy fehér inggel dobott fel, mert "ez valamelyest elegánssá tesz". De ez se segített: "Hát kicsit hülyén érzem magam" - írta le, mivel a New York-palota szerinte "az a hely, amin a filmeken nevetni szoktunk", és hogy nem is érzi magát teljesen odaillőnek egy ilyen rongyrázós banzájra. "Mint minden sznob rendezvényen, itt is a Princess zenél, én meg hallgatom.” – fejtette ki véleményét a látottakról és hallottakról Majka.

Modellek, fürdőruhák, klikk!

Pénzügyi problémák

A rendezvényen nem spóroltak a külsőségekkel, a New York-palota aulájának öltönybe és hegyes orrú cipőbe bújt közönségét folyamatosan pezsgővel és érdekesebbnél érdekesebb falatkákkal kínálták a pincérek, komoly reflektorok pásztázták a termet, hangosan szólt a zene. Az egész verseny nagyszabásúságához még a nem csekély fődíj és a nemzetközi divatszakma alakjai is hozzájárultak.

Az előzetesen beharangozottakkal ellentétben azonban nem Csősz Boglárka prezentálta az estét. Amikor az erdélyi szépségversenyek állandó királynőjét és az Apám beájulna című filmből ismert színésznőt ennek okáról kérdeztük, nagyívű történetet kaptunk válaszul.

„Történt egy elég kellemetlen konfliktus köztem és a szervezők közt, sajnos az anyagi dolgokat nem tudtuk rendezni". Csősz azt állítja, idén már öt show-t készített a Boscoloban a mostani verseny szervezőivel, de a szervezőktől még egyikért sem kapta meg a pénzét. "Most azt mondtam, elvállalom, csak akkor rendezzük az eddigieket, ami tegnapig mégsem történt meg. Végül lett egy óriási nagy veszekedés, és tegnap este itthagytam mindenkit, úgyhogy le kellett cserélni az egész stábot.”

Miközben néhány pincér beállt alkalmi fotósnak, és két tálca pezsgő felszolgálása közben készített néhány képet mobiltelefonjával a lányokról, megkerestük a rendezvény szervezőit, hogy megtudjuk, mit szólnak Csősz történetéhez.

A verseny főszervezőjének, Fiore Tondinak az asszisztense néhány kedélyes mondat után azt mondta, erről az ügyről nem kíván nyilatkozni, és nem is mondhat róla semmit. Mielőtt elváltunk, hozzátette még, egészen biztos abban, hogy ennek ellenére jól érezzük magunkat.

Lehull a korona

Az eredményhirdetéshez közeledve már hiányoltuk az ilyen eseményekre jellemző szürreális elemeket, de végül nem kellett csalódnunk. Miután a nagyon filigrán amerikai lány megtudta, hogy ő nyerte a komoly modellszerződést, megkezdődött az eltűnt királynői korona megtalálását bemutató - közepes színészi teljesítménnyel előadott - közjáték.

Az estét végül David Merlini koronázta meg, aki a mennyezetről egy kötélről lecsúszva imitálta Tom Cruise-t a Mission Impossible-ből, majd a lány fejére helyezte az addig a szájában tartott koronát. A rizikós akcióba sajnos hiba csúszott, a korona leesett, kicsit össze is tört. David Merlini pedig kis híján a győztes lányon landolt a hosszú ereszkedés után, így szerezve néhány ijesztő másodpercet a boldogságmámorban.

A nagy előd

A koronázási procedúra után még összefutottunk Talmácsi Gáborral is, aki csak a rendezvény végére érkezett meg. A divathoz fűződő kapcsolatáról faggattuk, de hamar a világbajnoki győzelem árnyoldalairól mesélt: „Nem így képzeltem el. Nem mintha nem volnék boldog, de nagyon sok teendőm van a könyv miatt, meg sok minden miatt. A médiadolgokkal, amiket elvállaltunk. Talán picit túl sok volt, és szeretnék most picit pihenni.”.