Egyre népszerűbbek a színes bőrű, főleg dél-afrikai manökenek a divat világában. Az egyik sztármanöken Linda Xapa, aki New Yorkban él és Afrikáról álmodozik.
Linda Xapa
Linda Umtatából, egy kis dél-afrikai településről érkezett, Afrika déli csúcsának keleti partjáról. Ma viszont New Yorkban él és Issey Miyake valamint John Galliano haute couture ruháiban lejt a kifutón.

Linda nem igazán szeret a világ legnyüzsgőbb metropolisában lakni, de mást aligha tehet: nem árt New Yorkban élnie annak, aki fényes karriert akar befutni. Márpedig őt a világ leghíresebb modellügynöksége, a Ford Models foglalkoztatja, ami kötelezettségekkel jár. Nemcsak a szigorú, részletes szerződés betartásáról van szó, hanem a visszafogott életmódról és az állandó diétáról, jóllehet ő szerencsés, mert nem hajlamos a hízásra.

Amikor éppen nem várja ügynöke hívását, dél-afrikai kolléganőivel járja New York utcáit és szórakozóhelyeit. Leginkább a Zara nevű, gyors világsikert befutott spanyol divatlánc üzleteiben nézelődik, Chloé-t drágának tartja, többnyire megvárja a szezonvégi leárazásokat.

Kedvenc tervezője természetesen dél-afrikai: az európaiak számára ismeretlen nevű Julian. A nagyvilági élet, a partik, a hírességek és európai kolléganők barátsága sem tudja feledtetni vele hazáját: Dél-Afrika vad szépségét és finom ételeit. Honfitársaival, Lin Liu, Pumla Mayola és Raquel Edwards modellekkel arról ábrándoznak, hogy egyszer majd búcsút mondanak a kifutók és a partik világának, félretett keresetükből pedig dél-afrikai karriert kezdhenek: üzletet vagy divatszalont nyitnak és családot alapítanak.