Nagy bulit csaptak leendő gyereküknek a leendő szülők a hétvégén. A megjelent celebektől egy csomó ajándékot kapott az énekesnő hamarosan megszületendő fiúgyermeke.

Christina Aguilera és Jordan Bratman megtartotta az első újszülöttköszöntő partiját, amin többek között Gwen Stefani is megjelent rengeteg ajándékkal, Britney Spearst pedig akkor kapták lencsevégre a fotósok, amikor kivételes módon azért shoppingolt, mert nagy műgonddal valami megfelelő dolgot keresett a leendő kis lurkónak.

Nézze meg az előszülinapi buli képeit!

Érdekes amerikai szokás

A nálunk szokatlan, születés előtti szülinapi bulit természetesen egy egyre divatosabb amerikai szokás keretében tartották. Az eseményt baby showernek hívják, ami arról szól, hogy köszöntik a születendő gyermeket.

A Wikipedia szerint a hagyomány úgy vált egyre elterjedtebbé, ahogy a családok átlagos mérete csökkent, és így egyre több figyelem hárult egy-egy gyerek megszületésére. Eleinte csak az első gyermek megszületésekor rendeztek ilyet, és csak nők vehettek rajta részt, de mára megváltozott a helyzet. Férfiak is mehetnek a bulira, és többször is tarthat ugyanaz a család.

A baby shower pedig olyan lett, mint a karácsony. Mostanában az a trend, hogy a szülők külön tartanak baby showert a rokonoknak, barátoknak és külön a munkatársaknak. Aguileráék is hármat terveznek, ez csak az első volt, de PerezHilton.com pletykablog infói szerint igen rendhagyóra sikeredett: a "Christina's Kiddyland" címen futó eseményt japán karneváli hangulatban rendezték, és transzvesztita fellépők színesítették a látványt. Köztük Phoenix és Chad Michaels, Los Angeles legnagyobb hírű drag-queenjei. A családi verzió valószínűleg visszafogottabb lesz.

A baby showert egyébként a hagyományok szerint nem a leendő szülők rendezik, hanem valaki más az ő tiszteletükre. Az esemény elvileg úgy zajlik le, mint egy rendes, alaposan megszervezett zsúr.

A résztvevő felnőttek mindenféle kisgyerekekhez kapcsolódó játékot játszanak, meg kell tippelni a baba nemét – Aguiléráéknál ezt már lehet tudni –, így a vendégek is csupa kék színű ajándékkal érkeztek -, de még így is marad elég kitalálnivaló: feladhatják a baba születésének várható időpontját, a kismama hasának kerületét, vagy bármi mást, ami a gyerekhez köthető.

Persze, mint minden nagy tradíció, a szokás családról családra változik. Egyes családok nem tartják jó ötletnek, hogy egy még meg nem született gyereknek bulit tartsanak, ők inkább a szülés után rendeznek ilyet. Mások pedig úgy gondolják, hogy a születés csak a családra tartozik, és nem csinálnak belőle esztrádműsort.