horoszkóp

Sztárok és törvénytelen gyerekek

2005.08.10. 11:55
Hogy mi a közös Kamarás Ivánban, Korda Gyuri és Aradszky Laci bácsiban? A védekezés hiánya mindenképp. És, hogy mi lesz az emberből, ha zabigyerekként nő fel? Kádár János.

A zabigyerek feltehetően nem a legszebb magyar szó, de kifejező, azt meg kell hagyni. A kifejezés amúgy már a huszadik század elején kiment a divatból: száz éve még botrányosnak számított, ha valakinek házasságon kívül született gyereke, manapság már elnézőbb a közvélemény. A sztárok eltitkolt utódai azért manapság is megmozgatják az emberek fantáziáját; a Velvet megkísérli feltérképezni a hírességeket, akiknek ilyesfajta folt esett a becsületén.

Kamarás Iván
Legutóbb ügyeletes szépfiú Kamarás Ivánunknál robbant a bomba, amikor a Blikk jóvoltából kiderült, hogy bizony közel három éve olyannyira megbotlott, hogy abból féltestvére született Igor nevű fiának. A nagy leleplezés a nagymamának, Póka Eszternek köszönhető, aki szerint "szörnyen sok hátrány érte a kisfiút a titkolózások miatt", így véget vetett az addig nem is létező találgatásoknak.

Póka Eszter kisebb összetűzésbe keveredett modell lányával, Lendvai Katalinnal, mivel utóbbi nem akarta, hogy kiderüljön, kétéves Zalán fia édesapja a Vígszínház művésze. Hát kiderült, na és aztán? A sármör titokzatosan mosolyog, ő nem mond semmit "Három napig tart" - talán ennyit. A cikk szerint ráadásul Iván mindig lelkesen támogatta a gyereket, így még csak azon se lehet csámcsogni, hogy rossz apja lenne a rá - állítólag - megszólalásig hasonlító kisfiúnak.

A nagy öregek

A következő váratlan apuka a sorban, Korda Gyuri bácsi, aki ha a nyilvánosság előtt el is titkolta, hogy van egy házasságon kívüli gyermeke, Klárikának szerencsére elárulta időben. Így mikor a dolog kiderült, olyannyira nem hatott meg senkit, hogy még mi is csak egy hírben tudósítottunk róla.

Póker Gyuri bácsi még nem ismerte Klárikát, amikor a feltehetően néhány éjszakás kaland a szintén énekes Kiss Katival megtörtént. A táncdalénekes ugyan nem alakított ki különösebben közeli kapcsolatot a gyerekkel, de anyagilag mindig támogatta a kislányt, aki mostanra felnőtt, és Kanadában dolgozik bébiszitterként. Szerintünk talán azért nem lett a párnak közös gyereke, mert így nagyobb nyugalmuk van.

Naná, hogy egy hétre rá, hogy napvilágra került a hír; Kordának van egy lánya, gyorsan Aradszky Laci bácsiról is kiderült, hogy az ő idejében még luxus is alig volt az óvszer. Neki viszont a tényleg egyéjszakás kalandnak indult este eredménye a gyerek mellett egy elsietett esküvő lett, ami pont a pici születéséig tartott. Aradszky nem kívánt beszélni a régmúlt eseményeiről, saját bevallása szerint jó szülő, fia révén pedig háromszoros nagyapa.

Politika és gyerekek

Deutsch Tamás

Miért pont a politikusok maradnának ki a "pottyantós" papák sorából? Deutsch Tamás például nemcsak azért népszerű a férfiak körében, mert majdnem diploma nélkül sikerült beülnie a miniszteri székbe, hanem azért is, mert elkövette a viccbe illően tipikus hibát: viszonyba keveredett a titkárnőjével.

Szegény felesége ezt, és a rá kilenc hónapra született gyereket még elviselte volna, a frigynek azonban mégis befellegzett. Mindazonáltal a mi jó Tamásunk ma hat csemetét nevel, második nejével, így senkinek nem lehet egyetlen szava se. Nekünk sincs.

Híresek és zabik

Az én személyes kedvencem a hollywoodi híresség, Liv Tyler. Vicces lehet úgy felnőni, hogy azt hiszed, egy rocksztár a papád, aztán véletlenül kiderül, hogy rocksztár ugyan, de egy másik. Liv egy koncerten találkozott az Aerosmith énekesének lányával, és döbbenten vette észre a hasonlóságot: úgy érezte, mintha tükörbe nézett volna. Rákérdezett a mamánál, az meg elárulta, hogy igaz a sejtés: valójában nem Todd Rundgren a papa, hanem a tepsiszájú Steven Tyler. Nagy szerencse, hogy a szépség csak telt ajkait köszönheti a papának, másban nem hasonlít rá.

Érdekes lenne kimutatást végezni arról, hogy mennyiben játszik szerepet az ember személyiségének kialakulásában, ha zabigyerekként nő fel. Nem kell messzire mennünk, hiszen Kádár János, aki Csermanek nevével, méltatlanul maradt ki a hülye neveket feltérképező cikkeinkből, 1918-ig élt Kapolyon nevelőszülőknél, mert az anyja elhagyta. Kádár későbbi, "sikeres" politikusi pályafutásából jól látható, a hátráltatott sorssal nem jár sok pozitívum.

Szaddam Husszein
Vannak elméletek, melyek szerint Szaddam Husszein is törvénytelen gyermekként jött világra, de az igazság valószínűleg inkább az, hogy a papa, Abdul al-Madzsid al-Tikrit, egyszerű paraszt volt, aki nem bírta elviselni felesége(!) zsarnokoskodását ezért, az első adandó alkalommal megpattant, vagy ami még prózaibb, meghalt.

A sort sajnos a végtelenségig folytathatnám, de a végső konklúzió az, hogy mindenki azt csinál, amit akar és úgy, ahogy akarja, bár célszerű lenne, ha vállalná tettei következményeit. Vagy használjon óvszert.