Az elhunyt énekes családja úgy gondolja, becsületsértés történt a TV2 10! c. adásában, amikor Zámbó Jimmy és egész családja a fikázás központjába került. 83 éves édesanyjuk még rosszul is lett a kommentároktól. A TV2 is perre megy, ők a munkatársaikat ért fenyegetés miatt.

Zámbóéknál betelt a pohár. A biztosítékot a TV2 10! című adása verte ki, amiben az egész családjukat - beleértve a tragikusan elhunyt Zámbó Jimmyt is - gúny tárgyává tették.

Hogy pontosan mi volt az a mondat, ami az egekig felnyomta a vérnyomásukat, nem derült ki, de némi sejtésünk azért lehet. A műsor résztvevői nem hagyhatták ki az egykori hajzuhatagra vonatkozó csipkelődéseket és a család hírnevét sem, amire szerintük Zámbó Jimmy halála után tettek szert. Valószínűleg sem a narráció, sem a bírálók megszólalásai nem nyerték el a tetszésüket.

A címerállat a kakas lenne

"A győztesekről nyílt titok, hogy spániel génekkel is rendelkeznek" - hallható a műsorban, ahogyan az a mondat is, amiben Kovács Áron azon agyal, hogy vajon mit is mondjon, ami után még élve kijuthat Csepelről, ahol a család lakik. "Úgy érzem, hogy ők még mindig Jimmy sikereiből élnek a mai napig" - véleményezte Debreczeni Zita modell a famíliát. Dukay Regina sem rejtette véka alá véleményét, miszerint: "Volt egy rendkívül tehetséges családtagjuk és számomra az a szomorú, hogy az ő hátán próbálnak felmászni."

A kakas sem idézhetett pozitív emlékeket a családban, Nacsa Olivér szerint egy valóságshow-ban az lenne számukra a megfelelő címerállat. Zámbó Jimmy a tragikus napon állítólag azért vette elő fegyverét, mert a szomszéd kakasa idegesítette. A narráció zárómondata sem volt különb az eddigieknél: "Önnek sincs saját stílusa? Ne törődjön vele, növesszen hosszú hajat, intézzen egy jó erős tartóshullámot, és próbáljon meg egy végtelenül egyszerű dallamra még egyszerűbb szöveget ráénekelni. Ha még a nevét is hajlandó Zámbóra változtatni, a siker nem maradhat el."

Ha addig élek is, bele fognak pusztulni!

"A családot már épp elég sérelem érte, sokat tűrtek már így is a médiától. Soha nem indítottunk pert senki ellen, de most már ideje, hogy megtegyük a jogi lépéseket, hiszen hitelrontás és becsületsértés történt" - nyilatkozta a Zámbó család jogi képviselője, Dr. Szabóky Tamás.

Nem csak Zámbóék, de a TV2 is perel, ugyanis szerintük nem lehet szó nélkül hagyni egy halálos fenyegetést. Az adás után a család kiborulva hívta fel a műsort gyártó cég ügyvezetőjét, Kárász Róbertet, aki így nyilatkozott a Blikknek:"Negyedórán keresztül hallgattam Zámbó Marietta fenyegetőzését, aki esélyt sem adott arra, hogy bocsánatot kérjek tőle, ha a műsorunkkal megbántottuk. Felajánlottam, hogy üljünk le, és egy kávé mellett beszéljük meg a félreértést, de meg sem hallotta."

A fenyegetésből kapott Nacsa Olivér is, igazából miatta indít pert a TV2. "Mélységesen megdöbbent a TV2 a 10! című műsor utáni reakciókon. A halálos fenyegetés ügyében feljelentést tesz a csatorna. Meg fogjuk védeni az itt dolgozó kollégákat!" - nyilatkozta Magyar Rita, a csatorna szóvivője a Napi Ásznak.

Zámbó Marietta tagadja, hogy bárkit is megfenyegetett volna. "Minden egyes mondatot rögzítettem, amit az illetékesekkel beszéltem. Annyit mondtam, ha addig élek is, bele fognak pusztulni, mert akkora pert akasztok a nyakukba, hogy életük végéig fizetni fognak. Én személy szerint nem verek meg és nem ölök meg senkit, de a három és fél millió rajongó nem tűri el, ha Jimmyt bántják!" - nyilatkozta az elhunyt énekes testvére a Napi Ásznak.