horoszkóp

Jimmy Mercije: nem sikerült az aukció

pl
2004.07.10. 22:34
Három évnél is többet állt Jimmy Mercedese a csepeli ház garázsában. A tragikus körülmények között elhunyt énekes JIMMY-1 rendszámú autóját első házasságából született fia, Krisztián örökölte, aki szombaton árverésre bocsátotta. Az 1999-es fekete Mercedest végül senki sem vitte el.
Még a kiváló tájékozódási képességeiről ismert Lassie is nehezen talált volna oda a szentendrei Komplex Rendezvényközpontba, ahol szombaton árverésre bocsátották Zámbó Jimmy S 500 L típusú, lakkfekete Mercedesét. A hétvégéken diszkóként üzemelő épületben tizenegykor alig ácsorogtak egy páran, annak ellenére, hogy az aukció akkora volt meghirdetve. Néhány rajongón, a Napló stábján és a türelmetlenkedő Zámbó-család tagjain kívül csak néhány hostess volt jelen.

"Elnézést, de egy kicsit később kezdjük meg az árverést" - szólalt meg egy morózus fiatalember, aki azzal magyarázta a késést, hogy egy nagyon fontos érdeklődőre várunk, aki néhány perc múlva fogja majd csak kifizetni a szükséges másfél millió forintot. Licitálni ugyanis csak a beugró befizetése után lehetett.

Nem azért

Klikk a képre!
"Méltóképpen szeretnénk eladni ezt az autót, végül is a Jimmy-é volt" - magyarázta a Velvet riporterének a királyra megszólalásig hasonlító Zámbó Árpád, miközben mindannyian arra vártunk, hogy megkezdődjön az árverés. "Nem jó érzés ez nekem, de annak örülök, hogy Krisztián nem elherdálni akarja a Mercedes eladásából származó pénzt, hanem jó dologra akarja felhasználni" - mondta, majd sietősen megjegyezte, reméli ezúttal a frankót írja le a sajtó, és nem azt, hogy közülük bárki is Jimmy népszerűségét felhasználva akar a figyelem középpontjába kerülni, vagy meggazdagodni.

"Engem is értek már támadások amiatt, hogy a testvérem halála után a nyomdokaiba léptem. Pedig akik ismernek, azok tudják, hogy én gyerekkorom óta zenélek, felléptem Jimmyvel is. De én már boldogan vállalom ezt, nem érdekelnek a kritikák, csak a közönség számít, azok, akik szeretnek" - hangsúlyozta Zámbó Árpád, aki két héttel ezelőtt jelentette meg szólóalbumát. Az énekes az árverést követően a londoni Jimmy fanklub meghívására Londonba repült, itt tartotta lemezbemutató koncertjét.

Feltalálás

Az albumra tizenhárom felvétel került fel, de Zámbó Árpád elmondása szerint "a dalok kimondottan nem Jimmysek". "Ezek Árpis dalok, persze van köztük néhány lírai szám is, a tizenharmadik szám pedig igazi meglepetés, mert feltaláltam egy új műfajt, és a dal abban íródott" - keltette fel a Velvet újságírójának érdeklődését Árpád, és azon nyomban ki is elégítette kíváncsiságát. "A lényeg az, hogy ötvöztem a trance-t és a mulatós zenét, és ilyet még senki sem csinált" - büszkélkedett Zámbó.

Közben a fontos érdeklődő megbízásából megjelent öltönyös úriember közölte az aukció lebonyolítójával, hogy ügyfele visszalépett. De állítólag még volt egy másik.

Igényes nő

"Ez az autó olyan, mint egy nagyon igényes csaj. Foglalkozni kell vele, én meg nem biztos, hogy tudnék. Tulajdonképpen ezért is akarom eladni" - válaszolta Zámbó Krisztián, mikor arról kérdeztük, miért döntött úgy, hogy eladja elhunyt édesapja nagy becsben tartott Mercedesét. "Szeretném az autónak megtalálni azt a tulajdonosát, aki olyan helyre tudja tenni, hogy ha tíz, vagy tizenöt év múlva elviszem a gyerekeimet megmutatni nekik az autót, az ugyanúgy nézzen ki, mint most" - mondta az örökös, aki a befolyt összeg egy részét jótékony célra szeretné fordítani, a többit pedig leköti.

"Édesanyámmal ingatlannal foglalkozunk, nem vagyok milliomos, de meg tudok élni, úgyhogy nem azért adom el az autót, mert nagy szükségem van a pénzre" - magyarázta a fiatalember, de a beszélgetést ennél a pontnál megzavarta a morózus fiatalember hangja, aki közölte, hogy a másik érdeklődő és visszalépett, így ezennel lezárja az aukciót.

Egy halk ahh söpört végig a termen.

Szomorú öröm

"Megbízás alapján többen is jelen voltak ma, de az utolsó pillanatban hirtelen mindenki visszalépett. De az, hogy elsőre nem sikerült túladni a Mercedesen, egyáltalán nem számít kudarcnak" - mondta a Velvetnek az aukció lebonyolítója, Kelemen Tibor. Jimmy fiát viszont szemmel láthatóan meglepte a dolog, az újságnak mégis azt nyilatkozta, hogy nem csalódott. "Nem vagyok elkeseredve, nincs semmi baj. Legalább még egy hétig a miénk lesz a kocsi" - mondta erőltetett mosollyal az arcán Krisztián.

Sokat adnak érte

Zámbó Marietta szerint az autó azért nem kelt el, mert az utolsó pillanatban hirdették meg, hogy árverésre bocsátják a relikviát. "Kevés volt ez a két nap, szerintem többen eljöttek volna, ha időben értesülnek a dologról. Egyébként biztos vagyok benne, hogy az autót megveszik. Majd meglátják, legalább a négyszereséért fog elmenni" - győzködte a Velvet riporterét a király testvére, majd elrobogott a mikrofonnal és a kamerával felszerelkezett kollégák felé, ők ugyanis mindvégig privilégiumot élveztek.

A JIMMY-1 rendszámú Mercedest - várhatóan jövő héten szombaton - ismét aukcióra bocsátják, Zámbó Marietta ígérete szerint ezúttal "a városban csinálják, egy reprezentatív helyen".

A licitálás néhány szabálya
Licitálni tábla felemelésével, a regisztrációs szám jól látható mutatásával, legkevesebb 200 ezer forintos licitemeléssel lehet.

A licitálás feltétele, hogy a licitálni szándékozó a regisztráció után a kikiáltási ár 10 százalékát, 1.500.000 forintot az árverést megelőzően az árverést bonyolító helyszíni pénztárába letétbe helyezze, átvételi elismervény ellenében.

A licit végén a letétbe elhelyezett összeget a nyertesnek beszámítja az árverést bonyolító a vételárba, a többi befizetett letét az árverés végén azonnal visszafizetésre kerül.