horoszkóp

Jáksó és Rita énekesnő tojásrántottája

vb
2005.11.10. 14:46
Tojásrántottás reggelire hívta a sajtót a Zanzibár zenekar és Jáksó László azért, hogy bemutassák a zenekar új lemezét, aztán Jáksó a Velvet előtt elejtett egy nem túl könnyen értelmezhető utalást Rita énekesnőhöz fűződő barátságáról.

Jáksó László a "Milyen volt a ránti?" - kérdéssel kezdte a lemezbemutatót, miután a sajtó képviselői legyűrték az általa és Terecskei Rita énekesnő által készített tojásrántottát. A reggelinek szánt fogás szerintünk kicsit túl olajos, de fogyasztható volt.

Kedvenc lemez

"Ránti"

"Nekem ez a kedvenc lemezem" -jelentette ki Rita énekesnő, ami olyan kötelezővé vált szállóige lemezbemutató sajtótájékoztatókon, mint a "Jaj, de aranyos ez a kisbaba!" felkiáltás barátaink Yoda-fejű gyerekére. Ezzel a hasonlattal természetesen nem kívánjuk minősíteni a lemezt, ami mindenképp könnyen emészthető háttérzenének bizonyult a tojásrántotta mellé, de mivel további műélvezetre egyelőre még nem volt módunk, lemezkritika helyett inkább beszámolunk a sajtótájékoztatóról.

Rita énekesnőnél lemezeladási elvárásait firtató kérdésünk mellett bulvárosan érdeklődtünk arról, hogy még mindig együtt lakik-e zenésztársaival. Már nem laknak közös albérletben, tudtuk meg, mégpedig azért nem, mert a zenekar két tagja Budapesten, két tagja Cegléden lakik, Rita énekesnő pedig ingázik, mert nem különösebben szereti Budapestet és jól érzi magát otthon.

Terecskei nem számít arra, hogy rekordmennyiség fogy majd az új albumból, bár tényleg úgy gondolja, a jelenlegi zenekara legjobban sikerült lemeze. Nekünk szerencsére eddig nem kellett a Zanzibár munkásságával közelebbről megismerkednünk, bár mindig is érdekelt, miért fontos annyira számukra az agglomeráció egyik jellegtelen települése, konkrétan Solymár. Azóta felvilágosítottak persze, hogy a rádióból hallott koszos refrén valójában "Szólj már", az pedig egészen biztosan csak koincidencia, hogy a szám rettenetesen hasonlít a No Doubt "Don't Speak" című slágerére.

Nem vesztek össze

A lemezről még megtudtuk a címét (Új napra ébredsz), azt, hogy ez az első lemezfelvétel, ahol a zenekar tagjai nem vesztek össze, valamint hogy stílusban az első két album zenei világához hasonlít. A Zanzibár télen egyébként próbálni fog, és tavasszal indul koncertturnéra.

Jáksó barátkozik Rita énekesnővel

Barátkoznak

Természetesen Jáksó Lászót is jól kifaggattuk, például arról, hogy miért mondta a sajtótájékoztatón, hogy "rádió-műsorvezető létemre tök hülye vagyok a zenéhez". "A rádióban a zenékkel a zenei igazgató foglalkozik" - válaszolta, és hozzátette, hogy neki inkább az a dolga, hogy sokat és folyamatosan beszéljen. Arra is kitért, hogy "barátkoznak" Ritával, ezért már számol azzal a ténnyel, hogy hamarosan felbukkannak Feljelentő rovatunkban és egyre többet fognak róluk fecsegni. Azt is bevallotta őszintén, hogy szereti a Zanzibárt és a roadshow-kra is szívesen hívja őket, "mert jók" és "mert jó hülyéskedni Ritával".

Fake?

Szerkesztőségünk két dörzsöltnek mondható tagja egészséges kétellyel fogadta a Rita-László kapcsolatot sejtető hírt, és inkább a műsorvezető által a bulvársajtó számára ügyesen kieszelt elterelő hadműveletként értelmezte, ugyanakkor egyetértett abban, hogy Jáksó László mindezzel együtt rokonszenves ember.