Az elmúlt napokban rosszul érezte magát Zenthe Ferenc, ezért kórházba szállították. A Nemzet Színésze nem beszélt a betegségről, de elmondta, hat kilót fogyott. A hétvégén azonban már úgy érzi, javult az állapota.

A hétvégén ismét kórházba szállították Zenthe Ferencet. A Színes Bulvár Lap értesülései szerint a Madách Színház színésze két napja rosszul érezte magát, és felesége arra kérte, vizsgáltassa ki magát a kórházban.

Hat kilót fogyott

A Nemzet Színésze a lapnak arról beszélt, hogy olyannyira rossz állapotban volt, hogy semmiféle étel nem maradt meg a gyomrában. Az utóbbi napokban hat kilót fogyott. Hozzátette, úgy érzi, az állapota azóta némileg javult. A betegségéről bővebben nem beszélt.

Zenthe Ferencet utoljára tavaly októberben kezelték kórházban több héten át. Az idén 86. életévébe lépett színművészt Bessenyei Ferenc megüresedett helyére választották egy évvel ezelőtt a Nemzet Színészei közé. A címet 2000-ben hozták létre azon színészek számára, akik fő- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtottak, 62. életévüket betöltötték, négy évtizedet a színészi pályán, illetve meghatározott időt a Nemzeti Színház színpadán töltöttek. A tizenkét jutalmazott élete végéig viseli a címet.

Tavaly decemberben Magyar Örökség-díjjal is kitüntették a művészt. Szigethy Gábor irodalmár-rendező az elismerés átadásakor a díj indokásául elmondta, Zenthe Ferenc "kristályragyogású mosolya, emberszeretete nemzeti kincs, magyar örökség."