Bocsánatkérő levelet írt Zeta-Jones zaklatója

2004.06.30. 15:43
Dawnette Knight hónapokon át telefonon fenyegetőzött és névtelen leveleket küldözgetett a színésznőnek, alighanem azért, mert belebolondult Michael Douglasba. Amint elkapták, azonnal bocsánatot kért.
A 32 éves Dawnette Knight egy keltezés nélküli levelet küldött a színésznőnek és apósának, Kirk Douglasnek, melyben bocsánatot kért "minden aggodalomért, melyet neki és családjának okozott". A nő jelenleg előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Gyermekpszichológus szeretne lenni

Knight, akit egymillió dolláros óvadék ellenében helyeztek volna szabadlábra, elmondta, nem akart senkinek sem ártani, ugyanakkor beismerte, hogy "belebolondult" Zeta-Jones férjébe. "Egy fiatal zavarodott nő voltam, akit megbolondított Michael Douglas, ezért aztán nincs is racionális magyarázat cselekedeteimre" - írta levelében. Knight azt szeretné, ha megbocsátanának neki, és visszatérhetne az egyetemre, hogy befejezze gyermekpszichológusi tanulmányait, írja az E Online.

Vérszemet kapott

A 34 éves színésznő környezete február környékén értesítette a rendőrséget a fenyegető levelekről. A nyomozók kiderítették, hogy több levél és telefonhívás ered Knighttól, többek közt az is, melyet Zeta-Jones Ausztriában kapott, ahol az Ocean's Twelve című film forgatásán tartózkodott. A levelek és a telefonhívások mind fenyegetőbbé és jellegzetessé váltak, nyilatkozta Joe Impellizeri seriff a sajtónak. Szerinte Knight attól kapott vérszemet, hogy úgy gondolta, különösebb kockázat nélkül megúszhatja a dolgot.

Akár 19 évre is lecsukhatják

A nőt végül június 3-án tartóztatták le Beverly Hills-ben és egy rendbeli zaklatás és 24 rendbeli fenyegetés vádjával állítottak elő. Az előzetes kihallgatás június 29-én volt, s ha minden vád beigazolódik, a nő akár 19 évnyi börtönre is számíthat.

Knight ügyvédje, Richard Herman az újságíróknak másolatokat adott az egyik levélből. Mint mondta, reméli, hogy védence megfogadja tanácsait és hamarosan maga mögött tudhatja az egész dolgot.