Görög Zita, a Megasztár műsorvezetője még keresi az igazit, elítéli a tiniszépségkirálynők kultuszát, de nem ellenzi a plasztikai műtéteket. Interjú.
Velvet: Mi a fontosabb számodra, a modellkedés, vagy a tévés karrier?

Görög Zita: Most már több, mint egy éve a tévé sokkal fontosabb. Amikor visszajöttem New Yorkból 2001-ben, akkor egy kicsit már elegem volt a modellkedésből szerettem volna valami újba kezdeni. Nemcsak azért, mert mindenképpen valami teljesen mást szerettem volna csinálni, hanem azért is, mert a modellkedés teljesen bizonytalan volt. Nem mindig volt munka, és még ha ismert is az ember, jó ha húsz válogatásból egy összejön. Így pedig van valamiféle ritmusa az életemnek, tudom, hogy minden héten van forgatás, és nem kell olyan hirtelen döntenem. Amíg modellkedtem, ha jött valami ajánlat azonnal menni kellett, és a barátaim meg a szüleim is nehezen viselték, hogy nem lehet rám számítani, és sokszor volt lekiismeret-furdalásom.

Az élő műsort is egyfajta továbblépésnek szántad?

Tekintse meg képeinket!
A Cinematrix műsorvezetőjeként kaptam ezt a lehetőséget, volt egy válogatás, amire én is elmentem, aztán azt mondták, hogy engem szeretnének. Nagyon izgultam és nagyon meg voltam lepődve a szituációtól mert összesen négy napom volt, hogy felkészüljek az egészre, és Tillát nem is igen ismertem előtte. De Tilla igazán ideális partner, rengeteget segít a felkészülésben, egy pillantásból tudja, hogy mikor kell megszólalnia. Így kicsit oldódott az izgalmam, és azt hiszem a második adás már jobban ment.

És mi lesz a következő lépés? Maradsz a médiánál?

Nem tudom, a médiában merre léphetnék tovább, de mindenképpen szeretnék majd mást is csinálni. Igazából régi vágyam, hogy színésznő legyek, több szerepajánlatot is kaptam a közelmúltban, de még semmi sem végleges. Úgy érzem, Magyarországon előítélettel viseltetnek a modellekből lett színésznők iránt, másrész pedig kevés film készül, így nehéz szerephez jutni. De ennek ellenére nagyon vonz a színészet, szerencsére hívnak külföldi filmekbe. .

A modellkedést teljesen abbahagytad?

A külföldi munkáim egy részét megtartottam, de igyekszem azt is leépíteni. Itthon sem nagyon vállalok már fotózásokat, legfeljebb olyat, ami a műsort népszerűsíti. A divatfotózást kezdem abbahagyni.

Egy modell kapcsán evidens a kérdés, mit szól a plasztikai műtétekhez?

Én a természetesség híve vagyok, de ha valaki úgy gondolja, hogy meg akarja csináltatni a mellét, hajrá! Én nem ítélem el őket sem, sosem lehet tudni, miért dönt egy nő az operáció mellett. Bár azt szomorúnak tartom, hogy a legtöbb nő a magazinokban látott, photoshop-ozott modelleknek akar megfelelni, és ezt nem tartom jónak.

Azért ez a te szádból kicsit furcsa.

Hát igen, de azzal nem értek egyet, hogy lassan mindenhol 14 éves, felnőttnek sminkelt lányokat mutogatnak. Bármit csinálsz, előbb-utóbb cellulitiszes lesz a bőröd. Senkinek nem lehet olyan bababőre, mint a kamaszlányoknak. Pedig sokakat ez a vágy hajt a plasztikai műtét felé.

Ennyi munka mellett marad időd a magánéletre?

Időm még lenne, de már erőm nincs. Általában nagyon elfáradok. Bulizni sem igen járok, legfeljebb kéthetente egyszer elmegyek valahova. De egyébként sem vagyok az a tipikus bulizós lány, inkább kávéházi-éttermi lány vagyok. Jobban szeretek otthon borozgatni a barátaimmal.

Azt hallottuk, jelenleg nincs partnered. Milyen szempontok alapján választasz?

Klikk a képre!
Minden az első benyomástól függ. Egy-két randi, aztán minden kiderül. Én nagyon sokat randizom, de általában nem jutok tovább. Most már sokkal pontosabban tudom, hogy mit akarok egy férfitól, mint fiatalabb koromban. Ha van valami, ami nem tetszik benne, most már nem várok a csodára, hogy megváltozzon, úgysem fog, és inkább nem erőltetem a dolgot.

Eléggé határozottnak tűnsz ezzel a témával kapcsolatban.

Igen, az vagyok. Azt hiszem, bennem férfias ösztönök működnek, én előző életemben biztosan férfi voltam. Régebben sokszor estem abba a hibába, hogy egyvalamit nagyon szerettem egy férfiban, a többit azonban csak hozzáképzeltem. A legvonzóbb dolog egy férfiban számomra talán a tehetség, és hogy ezt hogyan használja fel.

Hogy érted azt, hogy sokat randevúzol?

Nagyon sokan hívnak találkozóra. Az sms-ekre és e-mailekre nem is válaszolok, mert úgy gondolom, ha valaki találkozni akar velem, legyen benne annyi, hogy legalább felhív. Igazából a legnagyobb baj, hogy mindenkinek van valamilyen elképzelése rólam, és én nem akarok ennek megfelelni. Az első személyes találkozás sorsdöntő: én abban hiszek, hogy meglátom a férfit, és megtetszik nekem.