Görög Zitának is vannak komplexusai

2004.06.24. 14:54
Görög Zita szereti Brad Pittet és a jó filmeket, viszont nem szereti a sört és a focit. Nyáron utazik és filmet forgat, bár utóbbival kapcsolatban néha vannak komplexusai.
Görög Zita nemrégiben Spanyolországban járt, ahol a pihenés mellett egy másik, meglehetősen emlékezetes élmény is érte, mégpedig az, hogy közvetlen közelről megszemlélhette magának Vinnie Jonest. Bár Görög Zita szerint ez nem volt nagy esztétikai élmény, hiszen Vinnie Jonesnak "rendkívül brutális feje van".

Mohamed és a hegy

"Imádom a Blöff című filmet, és amikor a többiek mondták, hogy ott ül Vinnie Jones, a film kutyabarát bérgyilkosa, nagyon örültem. Persze én nem vettem volna észre, mert igazából nem olyan pasi, aki nekem tetszik, de a mosolya nagyon kellemes. A fiúk rögtön kiszúrták, és elkezdtek cikizni, hogy menjek oda hozzá, és készítsek egy fényképet. Egyébként én is arra gondoltam, hogy jó lenne nekem egy közös fénykép a Cinematrix oldalra."

A társaságból azonban senki nem tudta magát rávenni, hogy megszólítsa a színészt, így végül Vinnie Jones jött oda hozzájuk, mikor a társaságában lévő hölgy elment a mosdóba. "Szegénynek biztos nagyon kellemetlen volt, hogy egyfolytában őt bámuljuk, ezért odajött, bemutatkozott, és elkészülhetett a közös fotó" - mesélte a modell a Velvetnek. Az angol színész azt is elárulta Görög Zitának, hogy valamikor ősszel ő is jön majd Magyarországra. Jones egyébként egy csinos, fiatal, Görög Zita által helybélinek tippelt hölgy társaságában volt.

Beszélj hozzá!

A Blöff című filmet egyébként leginkább Brad Pitt miatt kedveli a Cinematrix műsorvezetője, hiszen ez az a film, amiben megkedvelte Pittet. Tetszett neki, hogy egy roma figurát alakít, valamint az, hogy a színész egy külön beszédstílust sajátított el a film kedvéért. Az újabb filmek közül Görög Zita a Wilbur öngyilkos akar lenni című dán filmet és Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjét sorolta a kedvencei közé, valamint Pedro Almodóvar Beszélj hozzá! című alkotását. "Almodóvar a negatív figurákat is meg tudja szerettetni a nézővel" - fogalmazott Görög Zita.

Szintén kedvencei közé tartozik még a Billy Eliot című film, leginkább azért, mert a főszereplő kisfiú sorsa saját gyermekkorára emlékezteti, hiszen ő is egy bányászvárosban nőtt fel. "Az én szüleim azonban nem voltak olyan szigorúak, mint Billy szülei, nagyon jó fejek, és mindig hagyták, hogy a saját utamat járjam."

Nyaralás, nyár

Spanyolországba egyébként a Juventus rádió jóvoltából utazott Görög Zita, többek között Konta Barbara, Nacsa Olivér és Gianni Annoni társaságában. De csak négy napot tudott eltölteni a spanyol kikötővárosban, ezért ezt még nem tekinti igazi nyaralásnak, a hosszabb utazások majd csak most következnek.

"Mindenképpen szeretnék elmenni a szüleimmel Horvátországba tíz napra, remélem, összejön. A kisöcsémnek augusztusban lesz a hetedik születésnapja, ezért őt is szeretném elvinni valahová, talán Disneylandbe, vagy valamelyik nagy vidámparkba. Hívtak az olimpiára is, de kicsit félek tőle" - vázolta nyári terveit a Velvetnek.

Görög Zita nem követi a foci EB-t, bár ha éppen van valami meccs, belenéz. "Én is örülök, ha nyernek a magyarok, mindig elsírom magam a képernyő előtt, de nem szoktam nézni a közvetítést" - nyilatkozta. Azt viszont mulatságosnak tartja, hogy esténként kiürülnek az utcák, és minden férfi rohan haza meccset nézni.

Emellett Görög Zita a Dreher Napköztársaságának szépségügyi minisztereként utazik majd a Maldív-szigetekre szeptember végén. Ennek különösen örül, mert akkor lesz a születésnapja, és igen jónak ígérkezik a társaság. "A sört egyébként nem szeretem, úgy döntöttem, majd inkább bekenem magam vele, hogy könnyebben barnuljak" - mondta a sörköztársaság miniszter asszonya. Kérdésünkre hozzátette, hogy nem a diétája miatt nem iszik sört, hanem egyszerűen azért, mert ritkán iszik alkoholt. Soha nem fogyókúrázott, és ha kedve tartja, néha megiszik egy-egy pohár bort, de úgy érzi, nincs szüksége rá, hiszen anélkül is majdnem mindig jó hangulatban van.

Megasztár

A modell-műsorvezetőnek egyébként régi álma teljesülhet ezen a nyáron, ugyanis végre kipróbálhatja magát színésznőként is. A készülő filmről, amelyben Gubás Gabival és Beleznay Endrével játszik együtt, egyelőre nem nyilatkozhat, de azt elárulta, hogy rettenetesen élvezi a forgatásokat. "Ez egy olyan szakma, amit én nem tanultam, ezért kellőképpen előjönnek a komplexusaim. De a színészek fantasztikusan reagálnak, és sokat segítenek. Egyelőre azonban még van bennem félelem, vajon kapok-e majd a szakmától újabb lehetőséget a szereplésre. Izgulok, hogy milyen visszhangja lesz."

A filmre még jócskán várni kell, a rajongóknak viszont örömhír, hogy októbertől ismét lesz Megasztár, ismét Görög Zitával. A műsorba eddig több, mint tízezren jelentkeztek.