A magyar származású hollywoodi díva a 2002-ben szenvedett autóbalesete miatt követelt kártérítést sofőrjétől. A pénzből Gábor Zsazsa férje is kap, noha nem is ült az autóban, amikor a színésznő alkalmazottja nekihajtott egy villanyoszlopnak.

Kétmillió dollárt, közel négyszázmillió forintnak megfelelő kártérítést kell fizetnie Gábor Zsazsa számára Jaren Millardnak, a színésznő egykori sofőrjének, mert három évvel ezelőtt Zsazsa egy autóbalesetben életveszélyes sérüléseket szenvedett miatta. A férfi 2002 novemberében egy villanyoszlopnak hajtott a színésznő autójával, és míg ő sértetlenül megúszta a balesetet, Gábor Zsazsa csonttörései miatt tolószékbe kényszerült és hosszú hónapokig tartó kezelésre szorult.

Megegyeztek

A színésznő és egykori alkalmazottja peren kívül egyezett meg, röviddel a hétfőre kitűzött bírósági tárgyalás előtt. Az ügy érdekessége, hogy a kártérítési összegből Gábor Zsazsa nyolcadik férje, Frederik von Anhalt herceg is részesül, aki ott sem volt, ám az okozott lelki sérülések miatt perelte a hollywoodi díva volt sofőrjét. A színésznő a baleset után súlyos depresszióba esett, öregnek és tehetetlennek kezdte érezni magát és ez nagyon megviselte a herceget is.

Nem önmaga

Kétségbeesésében Gábor Zsazsa tavaly év végén öngyilkos akart lenni, az Amerikában élő 88 éves magyar származású színésznő nagy mennyiségű altatót vett be decemberben, de férje még időben rátalált. A művésznőt kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A Bild című lapnak Frederik von Anhalt akkor azt nyilatkozta, sejtette, hogy felesége öngyilkosságot kísérelhet meg, de remélte, hogy sosem nem következik be. Azóta a hírek szerint Zsazsa pszichiátriai kezelésre is szorul.