Az elmúlt évben Will Smith 80 millió dollárt keresett filmjeivel, így idén ő lett a legjobban fizetett hollywoodi színész. Az átalakulóművész Johnny Depp 72 millió dollárral lett gazdagabb, míg Eddie Murphy 55 millió dollárral a dobogó harmadik fokára szorult. Nézze meg kik keresték idén a legtöbbet!

A Forbes Magazin idén is összeállította a legjobban fizetett színészek listáját a 2007 június 1. és 2008 június 1. közti időszakra számítva. Idén a lista élén Will Smith végzett, akit úgy tűnik, nem hiába ismernek a legkeményebben dolgozó hollywoodi színészként. Smith-nek az elmúlt egy évben több sikeres filmje is volt: láthattuk a Legenda vagyok, a Boldogság nyomában és a Hancock című történetekben. Ez utóbbi - melyben egy antipatikus szuperhőst alakít -, a nyolcadik olyan filmje volt sorozatban, mely 100 millió dollár feletti forgalmat ért el. Ezek után persze nem csoda, ha a színész egy kis pihenőre vágyott, és szabadságot vett ki, hogy minél több időt tölthessen nejével.

Nézze meg a Top 10-et!

A második helyre Johnny Depp szorult, aki 72 millió dollárt színészkedett össze. Idén a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya című filmben szerepelt, mely „csak” 154 millió dollárt hozott a készítőinek (a Karib tenger kalózai franchise összesen 2,76 milliárd dollár bevételt termelt), de a színészt ezért a szerepéért Oscar-díjra is jelölték.

A Top 10 színész keresete együttesen 487 millió dollár (77,9 milliárd forint) volt, míg a nőké mindössze 244,5 millió dollár (39,1 milliárd forint).

A harmadik helyezett - kissé meglepő módon - Eddie Murphy lett, akiről szintén el lehet mondani, hogy nem unatkozott az elmúlt évben, és így 55 millió dollárt kasszírozott be. Ő szinkronizálta a Shrek című animációs filmben Szamarat, szerepelt a Dreamgirlsben és ismét készített egy idétlen filmet, Norbit címmel. Ebben egyébként ő játszotta a női főszerepet is, bár ezért Oscar helyett - teljesen érthető módon - Aranymálna díjat kapott.

Kattintson a további képekért!

A Top 10-be bekerült még Mike Myers, aki bevételei nagy részét szintén a Shrek harmadik részének köszönheti, azt pedig, hogy nem tudott előkelőbb helyet elérni, annak, hogy ő volt az, aki óriásit bukott a Love Guru című filmmel. Felkerült a listára a Szellemlovas és a Nemzet aranya című filmek enyhén kopaszodó főhőse, Nicholas Cage, és a még mindig - már negyedszer - drága életű Bruce Willis is.