Január 10-én kerül a boltok polcaira Harry herceg Spare, azaz Tartalék című könyve. A királyi család készültségben van, ugyanis Diana hercegné kisebbik fia előre beharangozta: lerántja a leplet a tökéletesnek vélt famíliáról.

Nagy találgatások övezik Harry herceg hamarosan debütáló, 416 oldalas könyvét, amelyben ígérete szerint az édesanyja halála okozta traumától a gyógyulásig vezető személyes útjáról ír. Sussex hercege előre kijelentette, hogy alkotásában mindenféle kertelés és szépítés nélkül feltárja a nyers igazságot családjáról. Erről árulkodik az is, hogy egyetlen rokonának sem ajánlotta fel, hogy elolvashatja a kéziratot.

Szakértők szerint az iromány felérhet egy atombombával, hiszen olyan témák láthatnak napvilágot benne, amelyeket eddig titok övezett.

A palota már most készenlétbe állította ügyvédeit arra az esetre, ha tényleg valamilyen, a királyi családot aláásó történetet tartalmazna a memoár.

Már maga a cím is azt demonstrálja, hogy ez egy nyílt konfrontáció lesz a királyi családdal. Az biztos, hogy a palota ügyvédei ugrásra készek lesznek az év elején

– árulta el egy bennfentes a DailyMailnek, amelyet a Femina szemlézett. A lap rámutat: már néhány téma is felmerült, ami potenciálisan benne lehet a könyvben. Harry elmesélheti például azt a fájdalmas történetet, hogy hogyan kényszeríthették rá őt és testvérét, hogy temetésekor édesanyjuk koporsója mögött vonuljanak. Emellett édesapjával és fivérével elmérgesedett kapcsolatát is részletezheti, valamint az is kiderülhet, melyik családtagja tett rasszista megjegyzést első gyermekük születése előtt a várandós Meghannak.

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Getty Images)