Hatalmas sikert aratott a nézők körében a Netflix szeptemberben debütáló életrajzi krimisorozata, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori. Az előfizetőkkel ellentétben a néhai sorozatgyilkos édesapja közel sincs elragadtatva.

Az 1970-es, '80-as és '90-es években tevékenykedő Jeffrey Dahmernek összesen 17 áldozata volt, köztük egy 14 éves gyermek. A 34 éves korában, életfogytiglani börtönbüntetése idején elhunyt Dahmer homoszexuális férfi lévén férfiakat gyilkolt, akiket többnyire a lakására csábított fel. Áldozatainak belső szerveit nem egyszer elfogyasztotta, holttestüket meggyalázta, néhányukból pedig agykárosodás elérésének céljával a gyilkosságot megelőzően „zombit” akart csinálni.

Koponyájukba lyukat fúrt, majd savat fecskendezett az agyukba azzal a céllal, hogy örökké mellette maradjanak és engedelmeskedjenek az akaratának.

Az életéről és gyilkosságairól szóló sorozat hatalmas sikert aratott a Netflixen, ám az áldozatok családjainak némelyike, valamint Dahmer édesapja közel sincs elragadtatva. Az egyik meggyilkolt férfi édesanyja állítja: van, ami egyáltalán nem úgy történt, mint a szériában, Lionel Dahmer szerint pedig szintén több sebből vérzik a feldolgozás. Mi több, személyiségi jogok megsértésére hivatkozva úgy döntött, beperli a sreaming-szolgáltatót.

Az idősebb Dahmer állítja, őt senki sem kereste meg a sorozat készítői közül, valamint engedélyt sem kértek arra, hogy fia vallomásait felhasználják – írja a The Us Sun nyomán a Promotions.hu.

„A Dahmer óta annyira sokan jelentek meg Lionel házánál, hogy kénytelen volt több belépni tilos feliratú táblát és szalagot beszerezni, hogy ezzel is távol tartsa a hívatlan látogatókat. Sőt, egy fegyver beszerzésén is elgondolkodott, annyira tarthatatlan állapot uralkodik az otthonánál" - nyilatkozta a 86 éves férfi ügyvédje. Hozzátette: az áldozatok hozzátartozói pénzt követelnek Lioneltől.

(Borítókép: Jeffrey Dahmer. Fotó: Getty Images)