Legutoljára 1997-ben vágta le a körmét, ám egy családi traumát követően megfogadta, hogy soha többé nem teszi.

Az egyesült államokbeli Minnesota államban élő Diana Armstrongnak minden hétvégén kislánya vágta le és festette ki a körmeit. Latisha azonban 1997-ben, 16 éves korában egy asztmarohamban elhunyt, ezután édesanyja fogadalmat tett.

Ő volt az egyetlen, aki a körmeimhez nyúlhatott. Minden hétvégén lereszelte és kifényezte azokat. Utoljára a tragédia előtti estén csinálta meg. Egész éjszaka fent voltunk, szóval ezek után képtelen voltam levágni

– vallotta be Armstrong, aki a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült összesen 1 méter 306,58 centis körmeivel. Közülük a leghosszabb a jobb hüvelykujjának körme, amely 138,94 centiméter hosszú.

„Be tudom cipzárazni a nadrágomat és a kabátomat. Ki tudok nyitni egy üdítős dobozt, csak kés kell hozzá. Autót már nem vezetek, ahhoz ki kellene dugnom a kezeimet az ablakon. A nyilvános illemhelyeken a legnagyobb fülkét kell használnom, ugyanis a körmeim hosszabbak, mint egy vécéfülke" – mondta Armstrong a Mirrornak. Mint azt elárulta: méretes körmeinek ápolása, beleértve a reszelést és polírozást, nagyjából 10 órát vesz igénybe.

Famegmunkáló szerszámokat használok hozzá. Négy-öt évente csinálom ezt meg, 15-20 üveg lakkot használok el ilyenkor. Pont a múlt héten festettem őket, négy napig tartott, mire készen lettem. [...] Akárhányszor csak a körmeimre pillantok, a lányomra gondolok. Úgy hiszem, ő az én őrangyalom.

(GuinnesWorldRecords, Life)

(Borítókép: Hosszú, vörösre festett körmök. Illusztráció: Getty Images)