Virágzik az üzlete az Egyesült Királyságban élő házaspárnak, Laura és James Youngnak: a férjet fél hónapra előre lefoglalják a szükségben lévő hölgyek.

Az ötlet, hogy a férfit alkalmi, kétkezi munkák elvégzésére adják bérbe, Laura Young fejéből pattant ki, miután egy podcast-műsorban hallott valakiről, aki abból él, hogy összeilleszthető, itthon főként a svéd lakberendezési áruházakból ismert bútorokat állít össze másoknak. A háromgyerekes édesanyának több sem kellett, azonnal meghirdette férjét a közösségi médiában, ahol James

általános barkácsolási, festési, mázolási, csempézési és szőnyegrakási készségeire hívta fel a figyelmet.

A 38 éves Laura eleinte arra számított, hogy egy-két megrendelés remek bérkiegészítésként szolgál majd a családjuknak, miután a hirdetés feladását követő egy napon belül már csörgött is az első kuncsaft. Minden várakozását felülmúlta ugyanakkor a megrendelések rohamtempóban növekvő száma: a 42 éves James rövid időn belül azon kapta magát, hogy heti 6 napot foglalkozik más otthona körüli ezermester munkákkal, ráadásul háztól házig jár reggel 9-től este 8-ig. Egy idő után kénytelenek voltak vissza is utasítani néhány hölgyet, vagy halasztani a munkát.

Mostanra valóságos brandet építettek, weboldaluk a „Rent My Handy Husband", azaz a „Bérelje ki ügyes kezű férjemet” nevet kapta. James Young naptára november közepéig teljesen betelt, a férfi alkalmanként 40 fontot, mai árfolyamon 18 ezer 900 forintot kér a segítségre szoruló nőktől.

(Borítókép: James és Laura Young. Fotó:  James Linsell-Clark/ SWNS/ Northfoto)