Az egykori trónörökös egy veszekedés során vágott vissza Dianának, amikor a hercegné a szexuális életük kudarcát kérte rajta számon.

Jövő héten jelenik meg az angol újságíró, Christopher Andersen királyi családról szóló életrajzi könyve, amelyben a szerző temérdek pikáns történetről rántja le a leplet. Egy emlékezetes részletről Károly király egyik inasa mesélt, aki testközelből élte át az egykori trónörökös és néhai felesége, Diana hercegné egyik eget rengető veszekedését.

Miért nem fekszel le velem?!

– szegezte egyszer férjének a kérdést Diana hercegné, aki az inas szerint szobáról szobára, folyosókon és lépcsőkön át üldözte Károlyt annak highgrove-i rezidenciáján. Károly, aki „egyoldalúan leállította a fizikai kapcsolatukat” Harry herceg 1984-es születése után, merő szarkazmusból úgy felelt:

„Nem tudom, kedvesem. Azt hiszem, lehet, hogy meleg vagyok”.

A Page Six cikke alapján a Blikk emlékeztet: egy másik heves vitájuk során az egykori trónörökös gyerekesen követelte, hogy Diana adja meg neki azt a tiszteletet, „amit szerinte a pozíciója indokol”.

Tudod, ki vagyok én?

– kérdezte Károly a feleségétől, mire Diana a könyv szerint azt válaszolta, hogy „ő egy kib*szott állat”.

Soha nem leszel király! Vilmos lesz anyád utódja. Majd én gondoskodom róla

– vágta oda férjének a néhai hercegné. A feszültség idővel olyannyira fokozódott kettejük között, hogy a királyi testőrség attól tartott: az erőszak valamilyen formája elkerülhetetlenné válik.

„A Diana és Károly közötti összecsapások már annyira nyersek voltak, hogy a királyi család tagjainak védelmével megbízott nyomozók mélyen aggódtak amiatt, hogy a harag hevében bármikor előfordulhat öngyilkosság, emberölés vagy mindkettő” – írja Andersen. A pár végül 1992-ben állapodott meg a válásról, miután Diana számára bizonyossá vált, hogy férje szerelmes Camilla Parker-Bowlesba. Hivatalosan 1996-ban váltak el útjaik, majd Diana 1 évvel később, 36 évesen vesztette életét egy tragikus autóbalesetben.

Christopher Andersen A Király: Károly élete című életrajzi kötete november 8-án jelenik meg.

(Borítókép: Károly király. Fotó: Getty Images)