Tehetségük, tapasztalatuk és karakterük alapján kétségkívül a legjobb színészeket választották ki a Harry Potter-filmek castingján, ugyanakkor nem mindig stimmelhet az összes apró részlet. Ezt kiküszöbölendő egy vietnámi nő fotókon megalkotta a különböző karakterek képmását.

A könyvadaptációs filmek válogatóin a készítők általában igyekeznek karakterhűen kiválasztani a megfelelő színészeket a különböző szerepekre, ám ez nem minden esetben sikerül kivetnivaló nélkül. Egyes esetekben előfordul, hogy direkt térnek el a műben leírtaktól, de olyanra is van példa, hogy egy remake során az eredeti ábrázolást változtatják meg. 

Erre az egyik legaktuálisabb példa a Hans Christian Andersen tollából származó 1831-es A kis hableány meséjének Disney-féle élőszereplős változata, amelyben a fehér bőrű, kék szemű karaktert az afroamerikai énekesnő, Halle Bailey váltja fel.

Az eredeti ábrázolás megváltoztatásának rengeteg oka lehet. A Disney-adaptáció esetében a társadalmi érzékenyítés, valamint az is szerepet játszott, hogy az ifjú énekesnő hangja nyerte el leginkább a készítők tetszését, ami igencsak fontos szempont a történet szerint legékesebb hangú hableány karakterében.

A Harry Potter-filmeket tekintve a készítők próbálták a külső és karakterjegyek alapján a legideálisabb színészeket és színészpalántákat kiválasztani, ám utóbbiak esetében kifejezetten fontos volt, hogy fiatal koruk ellenére némi tapasztalatuk is legyen. A szereplőgárda végül kiváló művészekből tevődött össze, persze külsejükben mutatkozott némi eltérés a megírt karakterek kinézetéhez képest. Nemrég egy Ausztráliában élő vietnámi nő, a közösségi médiában használt nicknevén MsBananaAnna, aki hatalmas rajongója a Potter-regényeknek úgy döntött, hogy

a könyvek leírásai alapján, mesterséges intelligencia segítségével újraalkotja a Harry Potter-regények karaktereit.

„Akkor jött az ötlet, hogy újraalkossam a karaktereket, amikor megpróbáltam találni néhány rajongói művet Hermionéról. Megnéztem a filmeket, és bár imádom Emma Watsont, mindig is úgy gondoltam, hogy túl gyönyörű ahhoz, hogy Hermione legyen. Egyszerűen nem találtam róla olyan ábrázolásokat, amelyek szerintem pontosak lettek volna, így végül magam készítettem el azokat. Mivel úgy láttam, hogy az embereknek nagyon tetszettek a műveim, ezért úgy döntöttem, hogy több karaktert is elkészítek” – mondta  Ms. Banana Anna.

Fred és George Weasley

Luna Lovegood

Sirius Black

Perselus Piton

Ginny Wisley

Ron Weasley

Hermione Granger

Harry Potter

( JOY )

(Borítókép: Emma Watson, Rupert Grint és Daniel Radcliffe. Fotó: Getty Images)