A világhírű hírességeknek sem sikerülhet minden, amibe belevágnak: a karrierjük elején többeknek volt olyan vállalkozása, amely csődbe ment.

Lindsay Lohan

Korábban a Velvet is beszámolt róla, hogy bár a színésznő egészen kisgyermekkora óta dolgozik a showbizniszben, mára csak egykori vagyona töredékével rendelkezik.

Lohan a színészeten kívül más területen is kipróbálta magát az évek során: korábban például tulajdonosa volt egy Mykonos- i luxus szórakozóhelynek, ahol az MTV még valóságshow-t is forgatott egy időben. Mindennek ellenére a hely becsődölt, tizenhárom hónap után végleg lehúzta a rolót.

Kim, Kourtney és Khloe Kardashian

A Kardashian-nővérek nemcsak saját divatmárkájuk, a Dash kiépítésével foglalkoztak, de egy saját bankkártya-szolgáltatást, a KardashianKardot is elindították még karrierjük hajnalán. Az elképzelés szerint az ő arcképük virított volna a kártyákon, amelyeknek olyan drága volt az igénylése (darabonként 100 dollár, vagyis több mint 40 ezer forint), valamint a használata is annyi plusz költséggel járt, hogy kereslethiány miatt beszüntették a szolgáltatást. 2018-ban Dash nevű butikláncuk is csődbe ment.

Natalie Portman

A színésznő még 2008-ban indította el saját vegán cipőkollekcióját. Egy párt nagyjából 200 dollárért, mai árfolyamon 80 ezer forintért árult. Sajnálatos módon akkor még nem érdekelték a fogyasztókat az effajta újítások.

Britney Spears

A világhírű popsztár igyekezett több lábon állni: még 2002-ben saját éttermet nyitott, ám elég hamar be is kellett zárnia. Egyesek szerint azért ment csődbe, mert nem látogatták elegen a helyet, mások szerint azonban Spears mindig botrányos magánélete és labilis mentális állapota miatt nem tudott elég figyelmet fordítani az üzletre. Továbbá édesapja gyámsága alatt állt még akkor, aki a pénzügyeit is kezelte.

(Unlife)

(Borítókép: Kim Kardashian/ Natalie Portman. Fotó: Getty Images)