Széleskörű információkat, ismerkedési lehetőségeket, mi több, online térképeket is kínál egy új utazási applikáció.

Az OfftheGrid formabontó alkalmazásként robbant be nemrég az utazási applikációk piacára. Felületén képeket és videókat tölthetünk fel a kalandjainkról, kommentálhatjuk azokat, követhetünk más utazókat, inspirálódhatunk a tartalmaikból, megtervezhetjük a következő kiruccanásunkat, sőt, az applikáción belüli Trips menüben összeegyeztethetjük az útvonalunkat más felhasználókéval,

akiknek üzenve életbeli találkozásokat szervezhetünk, építhetjük a kapcsolatainkat.

via GIPHY

A TechCrunch szerint az OfftheGrid ellenőrzi a profilokat és számtalan más biztonsági elemmel is rendelkezik, ám közel sem olyan szigorúakkal, mint például a randi alkalmazások. Éppen ezért „rendkívül óvatosnak kell lennünk, ha az új appon beszélgetünk és ismerkedünk, pláne ha egyedül utazunk” – függetlenül attól, hogy az alapító Ethan Serbantes szerint nagyrészt az egyedül utazók kapcsolatépítéseinek és random módon szervezett esetleges találkozóinak céljával hozták létre az alkalmazást. Ezen kívül a jobb utazástervezés volt a cél, ebből kifolyólag sokféleképpen szűrhetőek a különböző információk, mint például a strandok, vadvilági helyszínek, éttermek, kirándulóhelyek lokációi. Az applikáció interaktív térképet is biztosít a legnépszerűbb képeknek és videóknak.

A Discover fülön a Tinderhez hasonlóan jobbra-balra húzással nyilváníthatjuk ki véleményünket tájképekről, híres épületekről, egyéb látványosságokról és célállomásokról. A húzásokért alkalmazáson belüli érméket kapunk. Minden tizedik érme után feloldódik az a rész, ahol többet megtudhatunk kedvenc fotónkról: térképet, rövid leírást és a közeli látnivalók listáját is megkapjuk. Az érméket meg is lehet vásárolni, a kedvenceink pedig elmenthetők.

(Player)

(Borítókép: Utazó. Illusztráció: Getty Images)